RHMZ upozorava na olujnu košavu: Danas na snazi žuti meteo-alarm, za sutra najavljeno "opasno vreme"

26.03.2024

06:28

0

Autor: I.K.

Najniža temperatura od -4 do 6, a najviša od 14 do 19 stepeni

RHMZ upozorava na olujnu košavu: Danas na snazi žuti meteo-alarm, za sutra najavljeno "opasno vreme"
Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će se košava, koja će danas početi da duva, dodatno intenzivirati sutra, kada se na jugu Banata očekuju udari od 24 do 28 m/s (85 do 100 km/h), a u Beogradu oko 17 m/s (oko 60 km/h). 

U drugom delu noći između srede i četvrtka udari vetra će oslabiti. U Banatu u Pomoravlju sutra će na snazi biti narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme.

Kako je RHMZ najavio, danas se ujutru očekuje hladno vreme, u većem delu Srbije prizemni mraz.

Utorak oblačan i suv

U prvom delu dana malo do umereno oblačno i suvo. Uz dalje povećanje oblačnosti, kiša će posle podne početi prvo na jugu i jugozapadu Srbije, a uveče i tokom noći padavinska zona proširiće se na većinu krajeva koji se nalaze južno od Save i Dunava. Južni i jugoistočni vetar u pojačanju, naročito u košavskom području, na jugu Banata očekuju se i udari olujne jačine.

Najniža temperatura od -4 do 6, a najviša od 14 do 19 stepeni. 

U sredu ujutro prestanak kiše, a u toku dana umereno oblačno, suvo, toplo i vetrovito sa jakom i olujnom košavom, naročito na jugu Banata. Najniža temperatura od 5 do 11 stepeni, a najviša od 15 u Timočkoj Krajini do 23 stepena na zapadu Srbije.

U drugom delu noći prolazno naoblačenje s kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom uz skretanje vetra na jugozapadni pravac. Zbog udara vetra jačih od 24 m/s na snazi će biti narandžasti meteoalarm.

U četvrtak promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i sa lokalnom pojavom kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom. Duvaće umeren, povremeno jak zapadni i jugozapadni vetar. Najniža temperatura od 7 do 12, a najviša od 17 do 22 stepena.

Nakon letnjih temperatura ide novo naoblačenje

Na snazi će zbog količine padavina i pojave grmljavine biti žuti meteoalarm.

U petak malo do umereno oblačno, suvo i toplo. Duvaće slab i umeren jugozapadni vetar. Najniža temperatura od 4 do 12, a najviša od 22 do 26 stepeni.

Prema prognozi za period od 30. marta do 3. aprila, do ponedeljka pretežno sunčano i veoma toplo za ovaj period godine. Od utorka novo naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike