Ovi delovi Srbije su na udaru jakih pljuskova: Pašće i do 20 milimetara kiše, a evo gde će kiša preći u sneg

18.03.2024

19:43

0

Pogoršanje vremena biće uslovljeno prodorom hladnog fronta

Ovi delovi Srbije su na udaru jakih pljuskova: Pašće i do 20 milimetara kiše, a evo gde će kiša preći u sneg
Ilustracija - Copyright Profimedia

U većem delu Srbije preovladava promenljivo oblačno vreme, dok kiše i pljuskova ima na zapadu i jugozapadu Srbije. 

Kako kaže meteorolog Đorđe Đurić za Telegraf, na istočnim padinama Kopaonika ima pljuskova sa grmljavinom, koji se očekuju tokom večeri i u Topličkom okrugu. 

Trenutne temperature kreću se od 12°C na severu do 16°C na jugu i jugoistoku Srbije, u Beogradu je 14°C.

Slika ekrana/Jutjub/ Novo jutro
Meteorolog Đorđe Đurić 

- U toku večeri zapadne i jugozapadne predele Srbije zahvatiće jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima. Ova oblačnost sa padavinama tokom noći i u utorak će se širiti dalje prema istoku i jugu. Istovremeno, u severnim i centralnim predelima Srbije ostaće suvo - naveo je meteorolog. 

Đurić ističe da se najobilnije padavine očekuju na jugu i jugozapadu Srbije, gde bi trebalo da padne od 10 do 20 milimetara kiše po kvadratnom metru. 

- U noći između ponedeljka i utorka i u utorak pre podne u predelima južne, zapadne, jugozapadne i jugoistočne Srbije, iznad 1.300 metara nadmorske visine, očekuje se sneg, pri čemu bi palo i do 10 centimetara snega. Na mnogim planinama i dalje bi padala kiša, dok bi sneg padao na najvišim delovima Zlatibora, na Zlataru, na Goliji, na Kopaoniku, na višim delovima Peštera, na planinama Kosova i Metohije, na Staroj planini, Suvoj planini, Kukavici... - kaže Đurić. 

Ovo pogoršanje vremena biće uslovljeno prodorom hladnog fronta, a kako meteorolog navodi, u utorak će duvati i jak vetar, dok će na planinama i u Pomoravlju duvati veoma jak severozapadni vetar, lokalno uz olujne udare od 60 km/h.

Otopljenje se očekuje od četvrtka, pa se za vikend očekuju temperature i iznad 20°C, s tim što se u petak očekuje prolazna kiša sa pljuskovima.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike