Srećan rođendan, legendo! "Da je Čak Noris živeo u staroj Grčkoj, Platon i Sokrat bi filozofirali o njemu! Evo zašto ga Srbi obožavaju!

10.03.2024

08:12

0

Autor: R.M.

Čak Noris je kao američka verzija Marka Kraljevića, zbog toga je verovatno i tako popularan u Srbiji

Srećan rođendan, legendo! "Da je Čak Noris živeo u staroj Grčkoj, Platon i Sokrat bi filozofirali o njemu! Evo zašto ga Srbi obožavaju!
Copyright Profimedia

Na današnji dan, pre tačno 84 godine, rođen je poznati glumac i majstor borilačkih veština Karlos Rej Noris, poznatiji kao Čak Noris.

Ova informacija možda ne bi bila toliko zanimljiva da se ne radi o čoveku čija popularnost u Srbiji ne pada decenijama. 

Zapravo, Čak Noris je kao neki urbani heroj o kome se pričaju vicevi, ali on u njima uvek ima supermoći na kojima bi mu pozavideo i Supermen. 

Tako svi znaju da su žirafe nastale jer je Čak Noris udario konja u glavu, a da Sunce nosi naočare jer čeka Čakovo pomračenje.

Naravno, Čak Noris je brojao do beskonačnosti, i to dva puta, a ako vas neko pita koliko sklekova je uradio Čak Noris, jedini pravi odgovor biće - pa sve!

I svi znaju da kada babaroga ide na spavanje, ona pogleda da joj ispod kreveta nije Čak Noris. Uz to, jedini na svetu može da zalupi rotirajuća vrata.

Ovaj duhoviti spisak Čakovih supermoći je gotovo beskonačan, jer se stalno pojavljuju nove fore i vicevi o njemu.

Američki Marko Kraljević!

Naš poznati muzičar i filmski komentator Igor Blažević, poznatiji kao Prljavi Inspektor Blaža, kaže za 24sedam da je fama oko Čaka Norisa počela davno, a da ga oduševljava to što uspeva da ostane popularan nakon tolikih godina.

Profimedia
 

- Ja se bavim takvim poslom i znam koliko je teško da traješ dugo. Mislim da je početak bio s filmom "Delta force". To je, u stvari, B produkcija i spada u filmove koji nisu kvalitetni. Ali Čak Noris je od pojavljivanja pa do sada nekako ostao ikona akcionih filmova, kao i neki dasa koji je jači od svega. Zato valjda ima i toliko viceva o njemu - kaže Blaža.

Na pitanje kako je tako dugo uspeo da ostane legenda i u Srbiji, Blaža je dao šaljiv odgovor.

- To je pitanje koje stvarno zahteva filozofsku raspravu. Šteta što nisu Platon i Sokrat živi! Ha, ha, ha. Mislim, da je Čak Noris živeo u doba Grčke, oni bi pričali o njemu! Ali možemo ga porediti sa Markom Kraljevićem. On je kao neka američka verzija Marka Kraljevića. Uvek pobeđuje, uvek je jači od svih... tu je neka tajna, jer on je kao neki srpski junak iz davnih vremena - kaže Blaža uz osmeh.

Kako je sve počelo?

Ali ljubitelji viceva o Čaku Norisu verovatno ne znaju da su za ovaj talas zaslužni komičari Konan O'Brajen i profesor Jan Spektor. 

Profimedia
 

Iako se ne poznaju, ova dva čoveka su gotovo istovremeno počela da se sprdaju sa Norisom, pa je O'Brajen to radio u svojoj emisiji zbog serije "Voker, teksaški rendžer", dok je profesor Spektor pisao viceve na svom blogu, da bi kasnije čak i izdao četiri kompilacija viceva o Čaku Norisu.

U početku Norisu nije bilo baš pravo što se šale na njegov račun, ali kada je shvatio da mu popularnost raste, počeo je da prihvata, pa čak i da pravi šale na svoj račun.

U filmu "Plaćenici 2" pitali su ga da li je istina da ga je ujela kobra, a on je to potvrdio i dodao: "Nekoliko dana se mučila i uginula."

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike