Oštre reakcije stručnjaka: Nevakcinisani zdravstveni radnici rade protiv struke i treba da nađu drugi posao!

01.08.2021

12:12 >> 14:59

0

Autor: Kurir

Vakcina je jedino dokazano sredstvo za borbu protiv koronavirusa, smatraju lekari

Oštre reakcije stručnjaka: Nevakcinisani zdravstveni radnici rade protiv struke i treba da nađu drugi posao!
Copyright Pixabay

Zdravstveni radnici, koji se ne vakcinišu protiv korona virusa, rade protiv sebe i svoje struke, a to onda znači da nisu dobri ni lekari ni medicinske sestre, ističe prim. dr Tatjana Radosavljević, pulmolog.

Doktorka Radosavljević ističe da ako je vakcina jedino dokazano sredstvo za borbu protiv koronavirusa, zdravstveni radnici nemaju pravo da imaju svoje mišljenje oko toga da li treba da se vakciniše.

Prim. dr Tatjana Radosavljević, Privatna arhiva

– Ako zdravstveni radnici ne veruju u struku, onda ne rade posao kako treba i trebalo bi da nađu neki drugi posao koji ne podrazumeva odmaganje ljudima – kaže ona.

Vakcine nekad i sad

Prim. dr Radmilo Petrović, 24sedam/Radmila Briza

Na isti problem osvrnuo se i dr Radmilo Petrović, naš čuveni epidemiolog, koji smatra da je jedan od razloga taj što su zdravstveni radnici upoznati sa nusefektima, koji su postojali za neke davnašnje vakcine, pa stoga sada generalizuju problem.

– Prve otkrivene vakcine, protiv velikih boginja i besnila su u nekim slučajevima davale grozne reakcije, a bilo je i smrtnih ishoda. Međutim, od tada je prošlo puno vremena, vakcine su se iz godine u godinu usavršavale. Tehnologija prečišćavanja vakcine je sve više napredovala, oslobađale su se tih balasnih lipoida i proteina koje su izazivali reakcije i u drugoj polovini 20. veka dobili smo vakcine koje su toliko prečišćene da su sadržale samo bakteriju ili virus – navodi on i objašnjava:

– Danas imamo vakcine koje su čist antigen, odnosno samo je antigen vakcine u vakcini, bez ikakvih drugih sastojaka. One ne mogu da naprave nikakve štete – istakao je epidemiolog i dodao da su to zdravstveni radnici trebalo da nauče na fakultetu.

Pročitajte još
 -I to na predmetima o epidemiologiji i infektivnim bolestima. Možda im nije dovoljno pričano o tome, a možda nije trebalo da beže sa časova – kaže u šali dr Petrović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike