“Niko ne može da potvrdi da ćemo iskoreniti koronu”: Dr Ivanuša o jedinoj zaštiti od virusa

01.08.2021

10:46

0

Autor: Tanjug

Nadamo se da će do kraja ove godine biti vakcinisano 40 odsto svetske populacije, a do kraja iduće 70 odsto, kaže šef kancelarije SZO u Srbiji

Antonio Ahel/ATAImages

Najbolja zaštita od koronavirusa je vakcinacija, istakao je šef kancelarije Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Beogradu dr Marjan Ivanuša i naglasio da niko sa sigurnošću ne može da potvrdi da je moguće u potpunosti iskoreniti ovaj virus.

Kako je naveo dr Ivanuša, očekuje da ćemo uspeti da virus stavimo pod kontrolu vakcinacijom ljudi širom sveta.

Vakcina, Tanjug/AP Photo/Tatan Syuflana

– To je najbezbedniji način da steknemo imunitet i da se zaštitimo. Nadamo se da će do kraja ove godine biti vakcinisano 40 odsto svetske populacije, a do kraja iduće 70 odsto – izjavio je on za Blic.

Prema njegovim rečima, vakcinacija u Srbiji je odlično organizovana, jer su vakcine obezbeđene vrlo rano i potvrdio da je imunizacija počela dobro, ali da se u međuvremenu ceo proces usporio.

Pročitajte još
– Kao što smo videli virus često mutira. Sa nedovoljnim brojem vakcinisanih postoji paralelno veliki broj zaraženih osoba, pa se virus briže razmnožava i veća je verovatnoća da će se pojaviti nove mutacije – ukazao je šef kancelarije SZO u Beogradu dr Marjan Ivanuša i upozorio da su nevakcinisani pod velikim rizikom da se zaraze, razbole i šire virus, a rizik je sve veći kada virus mutira u nove sojeve koji se brže šire.

Instalirajte našu IOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti