Oprez! Najpoznatiji sajt za zakazivanje aranžmana na meti hakera: Neverovatno koliko su uverljivi u krađi podataka!

19.02.2024

15:31

0

Iako sam Booking.com nije učesnik u prevari, neko je zloupotrebio njihovu platformu i pokušao da ukrade podatke njihovih korisnika

Oprez! Najpoznatiji sajt za zakazivanje aranžmana na meti hakera: Neverovatno koliko su uverljivi u krađi podataka!
Copyright Profimedia

Ukoliko često putujete koristeći usluge smeštaja preko Booking.com, obavezno ovo pročitajte i pogledajte video u prilogu, jer u pitanju je nova vrsta prevare, koja deluje toliko uverljivo da možete bukvalno za tren oka biti pokradeni. 

Iako sam Booking.com nije učesnik u prevari, neko je zloupotrebio njihovu platformu i pokušao da ukrade podatke njihovih korisnika.

Naime, jedna porodica bukirala je hotel preko ovog sajta pola godine ranije i izabrali da će platiti na licu mesta. Međutim, onda su počele da im stižu čudne poruke.

- Iako smo izabrali plaćanje na licu mesta hotel nam je ubrzo poslao nekakav zahtev za verifikaciju kartice. Dobili smo poruku od hotela u DM na Bookingu i link za verifikaciju kartice. U suprotnom "rezervacija će nam biti otkazana". Prevara je bila potpisana sa "Booking suport" da  deluje uverljivije. Ubrzo hotel nas je upozorio da ignorišemo prethodnu poruku - objasnili su oni.

Međutim, poruke nastavljaju da stižu.

- U narednih mesec dana slične poruke dolaze još tri puta, i uvek nam se hotel izvinjavao i rekao da ignorišemo. Očigledno je da neko u njihovo ime i u ime Booking.com šalje hakovane zahteve da nas klikom na link pokradu - zaključili su ovi putnici a prenosi Telegraf

Na kraju iz hotela su ih obavestili da je u pitanju prevara i da ako su poslali podatke, da obavezno obaveste nadležne organe.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike