"Bio je alfa novinar i moj duhovni brat": Vesna Jugović jecala kada su joj javili da je Lazanski preminuo

04.08.2021

14:53 >> 18:27

0

Vest o iznenadnoj smrti Miroslava Lazanskog teško je podnela njegova dobra prijateljica, Vesna Jugović poznatija kao de Vinča

"Bio je alfa novinar i moj duhovni brat": Vesna Jugović jecala kada su joj javili da je Lazanski preminuo
Copyright Vesna de Vinča ATAImages/Antonio Ahel

Miroslav Lazanski je bio moj duhovni brat. Imali smo istu energiju. Prepoznali smo se pre skoro 30 godina, kada je iz Zagreba došao u Beograd i ovde počeo da živi. Tada sam shvatila da u njemu imam svog brata. Bio je uzor jednog muškarca. Nije on bio samo alfa mužjak, nego alfa novinar, sinonim za hrabrost – rekla je Vesna Jugović kroz suze kada je čula da je novinar i ambasador Srbije u Rusiji noćas preminuo od srčanog udara.

Vest o njegovoj iznenadnoj smrti teško je podnela njegova dobra prijateljica, Vesna Jugović poznatija kao de Vinča, novinarka, spisateljica i vlasnica modne agencije “Miss Yu”.

Vesna je rekla da joj je kod Miroslava bila uvek fascinantna ta pravdoljubivost i želja da nikad ne ide onim utabanim stazama, već onim kojima niko ne sme. Ona je rekla da joj je bila velika čast što je takvog čoveka “moralno utemeljenog i etičkog gorostasta” imala u životu čak 30 godina.

– Bio je drugačiji, neustrašiv. Bio je tragalac za istinom i pravdom, i kao čovek je bio drugačiji od svih ostalih – govorila je ona jecajući za preminulim prijateljem, ponavljajući kako je on bio “heroj našeg doba” u svakom smislu te reči.

Pročitajte još:

– Otišao je na nebo i čeka nas tamo. Teško mi je ovo mnogo palo. Sećam se dana kada sam kretala sa izborom za “Miss Yu”. U startu me je podržao. Godinama je bio deo žirija, ali sam morala da ga smenim kada je ušao u politiku. Sećam se, i sad mi dođe smešno, kada sam ga pitala šta će mu politika u životu, on me je upitao: “Pa dobro Veco, jel’ ti mene vidiš da igram šah sa penzionerima na Kalemegdanu” – ispričala je ona za “Kurir”.

Vesna se potom prisetila njihovog poslednjeg viđenja.

– Bio je vitalan, zdrav kao dren. Šokirala me je ova vest jer sam ga videla pre mesec dana i delovalo je da je u punoj snazi, skroz zdravo – rekla je ona.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike