Stiže nam prljava kiša: Žuti prozori, automobili, a i vazduh će biti zamućen

01.02.2024

12:03

0

Reč je o maloj količini saharskog peska koja neće uticati na zdravlje ljudi, ali ćemo moći da primetimo zamućenost vazduha

Stiže nam prljava kiša: Žuti prozori, automobili, a i vazduh će biti zamućen
Tan2022-3-16_10162857_0 - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

U noći između četvrtka i petka u Srbiji se očekuje mestimična kiša. Istovremeno, sa jugoistoka dolazi talas saharskog peska koji će zamutiti kišu, pa ćemo moći da vidimo žuto-braon tragove na automobilima i prozorima.

U četvrtak posle podne Srbiju bi trebalo da zahvati front iz pravca Budimpešte, koji će doneti kišu u našu zemlju, koju, u zavisnosti od dela teritorije, možemo očekivati u noći između četvrtka i petka, rekla je meteorološkinja Euronews Srbija Milena Ćirković i dodala:

Ono što je karakteristično jeste da će se prolaskom tog fronta uspostaviti jugoistočno strujanje, što znači da će manja količina saharskog peska stići i do Srbije.

Ovih dana ne perite automobile i prozore

Ćirkovićeva navodi da žutu kišu možemo očekivati već u petak u 18 časova, da će prvo zahvatiti područje Zapadne Srbije, odnosno jugozapadnog dela, a onda u narednim satima zahvatiti jugoistok zemlje.

Tanjug/Miloš Milivojević
 

 

 I vazduh će biti zamućen

Navodi da je reč o maloj količini saharskog peska koja neće uticati na zdravlje ljudi, ali ćemo moći da primetimo zamućenost vazduha".

Ona naglašava da će kiša koja mestimično bude padala biti žute i prljave boje, pa se građanima preporučuje da ne planiraju pranje prozora i kola. 

Procenjuje se da ta će talas saharskog peska brzo proći kroz Srbiju.

 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike