Budžet za inovativne lekove biće uvećan za više od 200 miliona evra u naredne tri godine

30.01.2024

13:16

0

Nastavak razgovora na temu unapređenja administrativnih postupaka Agencije za lekove i medicinska sredstva (ALIMS)

Budžet za inovativne lekove biće uvećan za više od 200 miliona evra u naredne tri godine
Ilustracija - Copyright Profimedia

Državna administracija se intenzivno priprema za uvećanje budžeta za inovativne lekove za više od 200 miliona evra u naredne tri godine, kako je i najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić u sklopu programa Srbija 2027, rekao je ministar trgovine Tomislav Momirović, nakon današnje sednice Nacionalnog koordinacionog tela za trgovinu (NKTOT) u Vladi Srbije.

Ministar Momirović je dodao da je privatni sektor kroz Američku privrednu komoru u Srbiji, Savet stranih investitora i Privrednu komoru Srbije locirao, pre svega, administrativne poteškoće sa kojima se suočava Agencije za lekove i medicinska sredstva.

"Današnji sastanak predstavljao je nastavak razgovora na temu unapređenja administrativnih postupaka Agencije za lekove i medicinska sredstva (ALIMS) u oblasti registracije lekova, obnove registracije i varijacija registracije. Mi smo tu da kroz Nacionalno koordinaciono telo za trgovinu budemo podrška privredi i olakšamo poslovanje u Srbiji, a u prethodnih godinu dana, vidimo značajne pomake u pravcu efikasnijeg i bržeg rada državne administracije kako bi građanima bili dostupni inovativni lekovi i terapije", naveo je Momirović.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike