Najnvoije upozorenje RHMZ: Temperatura pada i na -7, biće i snega u ovom delu Srbije!

20.01.2024

22:47

0

Kako su najavili meteorolozi, jutarnji mraz će na severu i zapadu Srbije biti najizraženiji u nedelju i ponedeljak

Najnvoije upozorenje RHMZ: Temperatura pada i na -7, biće i snega u ovom delu Srbije!
Copyright Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ nr

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) najavio je da će večeras na severu Srbije biti vedro, u ostalim krajevima pretežno oblačno, a slab sneg očekuje se još samo na jugu zemlje.

- Večeras na severu Srbije vedro, u ostalim krajevima pretežno oblačno, a slab sneg očekuje se još samo na jugu zemlje. U toku noći suvo uz delimično razvedravanje - stoji u RHMZ najavi.

Sutra hladno sa umerenim mrazem

Sutra (21.01.) ujutro hladno sa slabim i umerenim mrazem, a na jugozapadu, jugu i istoku Srbije ponegde i uz maglu ili nisku oblačnost. U toku dana pretežno sunčano, ali prohladno. Jutarnja temperatura od -7 do - 3 °C, najviša od 0 do 6 °C.

U nedelju i ponedeljak minimalne temperature ispod -5

RHMZ
 

 

Kako su najavili meteorolozi, jutarnji mraz će na severu i zapadu Srbije biti najizraženiji u nedelju i ponedeljak (21. i 22. januara), kada se očekuju minimalne temperature ispod -5 °S. Na jugu i istoku zemlje mraz će biti najjači u ponedeljak i utorak (22. i 23. januara), kada su prognozirane minimalne temperature od -10 do -5 °S, lokalno i niže.

Početkom sledeće sedmice temperatura u porastu

Dnevna temperatura početkom naredne sedmice u porastu. Usled topljenja snega u toku dana i zaleđivanja mokrih površina u noćnim satima, očekuje se i poledica.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike