Na snazi dva meteo-alarma: U dva grada u Srbiji veoma niske temperature!

11.01.2024

08:07

0

Jedanaest stepeni ispod nule bilo je u Kragujevcu, Negotinu i Dimitrovgradu

Na snazi dva meteo-alarma: U dva grada u Srbiji veoma niske temperature!
Ilustracija - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) saopštio je da će u Srbiji ujutru biti mraz, mestimično sa maglom i oblačno vreme, a tokom dana će biti sunčano ali hladno.

Prema merenjima RHMZ, jutros u šest sati najhladnije je bilo u Sremskom Mitrovici i Zaječaru gde je izmereno -12 stepeni.

Jedanaest stepeni ispod nule bilo je u Kragujevcu, Negotinu i Dimitrovgradu.

pritntscreen/RHMZ
 

Od nedelje porast temperature

Najtoplije ovog jutra bilo je u Vranju gde je izmereno -5 stepeni.

"U većini krajeva sa temperaturom od -12 do -5 stepeni Celzijusovih, lokalno i nižom, a za vikend slab i umeren mraz, od -8 do -1 stepeni Celzijusovih u većini mesta Srbije", saopštio je RHMZ.

Od nedelje, 14.januara, sledi porast dnevnih temperatura, a izraženije otopljenje očekuje se sredinom naredne sedmice.

pritnscreen/RHMZ
 

 

Na snazi dva meteoalarma

U Srbiji su danas na snazi dva meteoalarma - narandžasti i žuti.

U Bačkoj, Sremu i Šumadiji, zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji na snazi je narandžast meteoalarm koji upozorava na ekstremno niske temperature.

Žuti meteoalarm je na snazi zbog snega, leda, magle, ali i niske temperature u pojedinim delovima Srbije.

Vreme u narednih par dana

Danas u Srbiji najniža temperatura biće od -12 do -6 °C, najviša u većini mesta od -4 do 0 °C, na severu Vojvodine, jugu i istoku Srbije malo toplije, do 4 °C. Uveče na severu, a tokom noći i u ostalim krajevima naoblačenje, ponegde uz provejavanje slabog snega, a zapadni vetar biće u pojačanju.

Sutra se očekuje umereno do potpuno oblačno i hladno, ponegde uz provejavanje slabog snega. U Timočkoj Krajini suvo i malo toplije sa sunčanim intervalima. Vetar slab do umeren, u Vojvodini, istočnoj Srbiji i na planinama pojačan, severozapadni. Najniža temperatura od -9 do -1 °C, a najviša od -2 do 4 °C. 

U subotu oblačno, tmurno, hladno i uglavnom suvo (ponegde je moguće kratkotrajno provejavanje slabog snega), krajem dana postepeno razvedravanje. Vetar slab i umeren, na severu i istoku pojačan, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -7 do -1 °C, a najviša od -1 do 3 °C. 

24sedam/Katarina Mihajlović
 

U nedelju ujutro hladno uz umeren do jak mraz, ponegde i kratkotrajnu maglu. U toku dana pretežno sunčano i malo toplije. Vetar slab do umeren, u skretanju na južni i jugozapadni. Najniža temperatura od -10 do -2 °C, a najviša od 2 do 7 °C.

Od ponedeljka se očekuju povremena naoblačenja s kišom, ponegde i sa snegom. Jutarnje temperature biće u porastu, a izraženije otopljenje očekuje se sredinom sedmice.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike