Danas oblačno i sa kišom, na planinama sa snegom, uveče osetan pad temperature!

07.01.2024

06:28

0

Autor: I.K.

Na snazi će narednih dana biti žuti meteoalarm zbog jakog vetra, ali i moguće poledice

Danas oblačno i sa kišom, na planinama sa snegom, uveče osetan pad temperature!
Copyright TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda danas će biti oblačno mestimično sa kišom, na visokim planinama sa snegom. Vetar ujutro i pre podne slab i umeren, na jugu Banata i jak istočni i jugoistočni, od sredine dana u skretanju na umeren i jak severozapadni.

Jutarnja temperatura od 6 do 12 °S, u Negotinskoj Krajini oko 3 °S, tokom dana u padu, pa će uveče biti u intervalu od 0 do 5 °S. Krajem dana i tokom noći uz osetan pad temperature kiša će preći u sneg i u nižim predelima severne, zapadne, jugozapadne i centralne Srbije, pa se do jutra očekuje i mestimično formiranje manjeg snežnog pokrivača.

U ponedeljak oblačno, hladno i vetrovito, mestimično sa snegom, u većini krajeva uz stvaranje odnosno povećanje snežnog pokrivača, osim u Negotnskoj Krajini. Vetar umeren i jak, na istoku Srbije povremeno i olujni severozapadni. Jutarnja temperatura od -3 do 0 °S, u Negotinskoj Krajini oko 4 S, a najviša od 0 do 5 °S.

Na snazi će ovih dana zbog formiranja snežnog pokrivača i olujnih udara vetra većih od 17 m/s biti žuti meteoalarm.

U utrorak u većini mesta ledeni dan, oblačno, hladno i vetrovito, uz provejavanje slabog snega, pre podne u Vojvodini, a posle podne i uveče i u ostalim predelima prestanak padavina. Vetar slab i umeren severozapadni. Jutarnja temperatura od -5 do -0 °S, a najviša od -3 do 1 °S. Moguće će biti stvaranje poledice ili zaleđivanje mokrih površina zbog čega će u utorak i sredu takođe na snazi biti žuti meteoalarm.

U sredu umereno oblačno, hladno i suvo. Vetar slab do umeren, istočnih pravaca. Jutarnja temperatura od -8 do -4 °S, a najviša od -3 do 2 °S. 

Prema prognozi za period od 11. do 15. januara uglavnom suvo uz umerene i jake jutarnje mrazeve, a danju će biti umereno oblačno i hladno sa temperaturom oko i malo iznad 0 °S. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike