Obećano i učinjeno! Student iz "Potere" uplatio novac za lečenje dečaka iz Niša

26.12.2023

15:07

0

Autor: Lj. S.

"Bravo, Veljko", "Ti si junak večerašnjeg kviza", "Odavno Potera nije bila veće uživanje za gledanje", samo su neki od komentara

Obećano i učinjeno! Student iz "Potere" uplatio novac za lečenje dečaka iz Niša
Copyright Printscreen/RTS/Budi human

Poslednji dani stare godine iznedrili su novog heroja Srbije, Veljka Kotlaju, momka iz Priboja, koji je nakon pobede u sinoćnoj epizodi kviza "Potera", odlučio da svoj deo premije uplati za lečenje malog Todora Stojanovića (2) iz Niša.

Naime, transparentnim uvidom na sajtu "Budi human", u delu na kojem se nalazi stranica mališana iz Niša, evidentirana je uplata od 468.000 dinara od strane Veljka Kotlaje.

"Bravo, Veljko", "Ti si junak večerašnjeg kviza", "Odavno Potera nije bila veće uživanje za gledanje", samo su neki od komentara oduševljenja koji se mogu pročitati nakon što je Veljko izgovorio šta planira sa svojim delom novca.

Printscreen/RTS/Budi human
 

Podsetimo, Todor Stojanović (2021) je dete iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće, a već u prvim danima njegovog života, u porodilištu, dolazi do komplikovanja njegovog zdravstvenog stanja, opisana je neonatalna konvulzija u prvih 48 sati života, a par dana nakon toga ustanovljena obostrana upala pluća.

Od rođenja je više puta bio hospitalizovan dok je samo dva meseca proveo kod kuće. Razlog njegove hospitalizacije su pre svega infekcije, ponovljene upale pluća, koje su dovele do još većih komplikacija njegovog zdravstvenog stanja, te je bio i životno ugrožen. Todor ima dijagnoze Epilepsia non specificata, Encephalopathia non specificata, Insufficientia respiratoria chronica i Paralysis plicarum vocalium et laryngis.

printscreen/Budi human
 

Neurološki je i dalje u stanju izmenjene svesti, uspavan. U ovakvom njegovom stanju, vreme igra ključnu ulogu, te bi bilo kakav prekid dijagnostike i vraćanje za Srbiju samo dovelo do dodatnog pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja. Porodica je do sada lečenje finansirala samostalno i iscrpela sve resurse pa se ovim putem obraća svim humanim ljudima da im pomognu kako bi Todor nastavio lečenje i napredovao.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike