24 SEDAM RUMA: Pušten u rad novi savremeni rendgen aparat

19.05.2023

19:29

0

Ovaj napredak obećava bržu i precizniju dijagnostiku za pacijente, što je ključno u brzoj detekciji i lečenju oboljenja.

24 SEDAM RUMA: Pušten u rad novi savremeni rendgen aparat
Copyright Opština Ruma

Dom zdravlja „Ruma“ danas je svečano otvorio potpuno renovirani rendgen kabinet, opremljen novim savremenim digitalnim rendgen aparatom Fujifilm FDr Smart X, najnovije generacije. Ovaj napredak obećava bržu i precizniju dijagnostiku za pacijente, što je ključno u brzoj detekciji i lečenju oboljenja.

Tim povodom, Dom zdravlja je posetio državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, dr Aleksandar Stefoski. On je, zajedno sa čelnicima Opštine Ruma i direktoricom Doma zdravlja „Ruma“ dr Jelenom Stojanac Mračević, razgovarao o daljem unapređenju kvaliteta zdravstvene zaštite u rumske opštine.

Dr Stefoski je istakao značaj novog aparata za građane Rume, naglašavajući da će omogućiti bržu donošenje odluka i dijagnostiku, bez potrebe za slanjem pacijenata u druge zdravstvene ustanove. Takođe je naglasio mogućnost povezivanja sistema sa većim zdravstvenim centrima za dodatne konsultacije i analize.

Zahvaljujući donaciji Ministarstva zdravlja, Dom zdravlja „Ruma“ više neće imati listu čekanja za rendgenska snimanja. Predsednica Opštine Ruma, Aleksandra Ćirić, izrazila je nadu u nastavak dobre saradnje i u skorom puštanju u rad novog ortopanskog aparata u stomatološkoj službi, doniranog od strane lokalne samouprave.

„Uložili smo preko 45 miliona dinara prošle godine u renoviranje i opremanje Doma zdravlja, a nastavljamo i dalje sa investicijama“, rekla je predsednica Ćirić.

Dr Jelena Stojanac Mračević, direktorka Doma zdravlja „Ruma“, zahvalila se Ministarstvu zdravlja Republike Srbije i Opštini Ruma na kontinuiranim ulaganjima u zdravstvenu ustanovu, od nabavke nove medicinske opreme, vozila, ultrazvučnih aparata, ortopana, do adaptacije Službe hitne pomoći i održavanja objekta.

„Ovaj rendgen aparat je najvažniji za naše pacijente i zaposlene. Danas je počeo sa radom i to je veoma važno, s obzirom na to da godišnje imamo preko 5.400 snimanja“, dodala je dr Stojanac Mračević.

Državni sekretar dr Stefoski i predsednica Ćirić su takođe posetili i Službu hitne medicinske pomoći, gde su razgovarali sa radnicima koji svakodnevno pružaju medicinsku negu velikom broju pacijenata.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike