Četvoro uhapšeno zbog lažnih dojava o bombama u srpskim školama: Jedna osoba uhvaćena van Srbije!

15.12.2023

13:15

0

MUP je ranije najavio da se do kraja današnjeg dana očekuje hapšenje lica povezanih sa učestalim dojavama o eksplozivnim napravama školama

Četvoro uhapšeno zbog lažnih dojava o bombama u srpskim školama: Jedna osoba uhvaćena van Srbije!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Tri osobe uhapšene u Srbiji i jedna u Češkoj zbog lažnih dojava o bombama.

U toku je velika akcija Ministarstva unutrašnjih poslova i Odeljenja za visokotehnološki kriminal Srbije.

MUP je juče najavio i da se do kraja današnjeg dana očekuje realizacija opsežne međunarodne akcije na hapšenju lica povezanih sa učestalim dojavama o eksplozivnim napravama u različitim obrazovnim institucijama na teritoriji Srbije.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova povodom učestalih dojava o eksplozivnim napravama u različitim obrazovnim institucijama na teritoriji Srbije angažovalo je sve ljudske i materijalno-tehničke resurse na unapređenju bezbednosti dece, i u saradnji sa nadležnim tužilaštvom preduzima aktivnosti na identifikaciji i procesuiranju odgovornih lica, saopštio je MUP juče a prenosi Telegraf.

Od početka školske 2023/2024. godine primljeno je ukupno 80 dojava na nekoliko desetina imejl adresa u različitim obrazovnim institucijama na teritoriji Srbije.

Po svakoj pojedinačnoj dojavi policijski službenici su postupali odgovorno i profesionalno, izvršili preglede i sve neophodne provere, na osnovu kojih je utvrđeno da su dojave bile lažne, dodaje se u soapoštenju MUP.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike