Hrabri dečak (12) dao oglas: Šetam vašeg psa, kosim, zalivam baštu... Javnost podeljena! (FOTO)

11.08.2021

10:18 >> 10:19

0

Autor: A. B.

Ipak na kraju, dete je više dobilo pozitivnih komentara za hrabrost i požrtvovanost kakva se ne viđa svaki dan

Hrabri dečak (12) dao oglas: Šetam vašeg psa, kosim, zalivam baštu... Javnost podeljena! (FOTO)
Copyright Ilustracija/24sedam

Oglas 12-godišnjeg dečaka Nebojše u Batajnici izazvao je razne komentare, nakon što je fotografija završila na društvenim mrežama.

U toku letnjeg raspusta, on je rešio da se pozabavi raznim poslovima koje u tom dobu može da radi, te za iste naplaćuje – 300 dinara!

– Pozdrav za sve dobre ljude! Zovem se Nebojša, imam 12 godina i dosetio sam se na koji način mogu da pomognem sebi, a i drugima. Mogu da šetam vašeg malog psa, sređujem dvorište ručno ili pokosim travu kosilicom, zalivam baštu i cveće u dvorištu, odem u radnju umesto vas, unesem vaša drva i da složim, operem vaša kola ili bicikl. Cena 300 dinara – navodi se u oglasu.

U komentarima na mrežama je iznenađujuće, mišljenje bilo podeljeno.

Jedni su ga savetovali da se “lati knjige da ne bi bio nečiji rob sutra”, dok su drugi ponosni što i dalje postoje takva deca koja žele da pomognu sebi i porodici preko leta.

“Postavlja se pitanje u kakvim uslovima živi to dete kada mora da zarađuje sa 12 godina i na šta bi trošilo taj novac.”

“I ovo dete će da završi jedva osam razreda osnovne škole i da bude nečiji rob pola života. Dete, lati se knjige dok si mlad mani se poslova dok si dete.”

Poruke podrške su bile sledeće:

“Ovo dete će biti veliki čovek jednog dana, za razliku od nekih ovde u komentarima, i u svetu. Dečak hoće da ima svoj dinar, ili da pomogne roditeljima koliko može. Bog će ga nagraditi. Da je sreće da ima još ovakve dece, da imaju osećaja, kad roditelj nekad nema novac da im da. Meni je to krivo i dan danas, kad tražim, a roditelji nemaju novca. Danas dani žalim zbog toga. Dete će biti velik čovek. Neka ga, neka radi.”

Pročitajte još:

“Čuj rano da radi sa 12 godina, ja počeo pre nego što sam u školu pošao i ne vidim da mi nešto nedostaje, što bi bilo rano, ja sam sa 12 godina počela da zarađujem glumom u predstavama i honorarnim radom, ako dete izrazi želju da radi nešto što može i nije teško za njega, ne vidim u čemu je problem.”

Na kraju se ispostavilo da dete ne radi ni pod kakvom prisilom, već je to isključivo njegova želja.

– Ja sam prvo dete. Imam seku od pet godina, ona ide u vrtić, i brata od dve godine koga mama mora da čuva. Ima još članova u domaćinstvu i mama ima mnogo posla, mora da pomogne, da sprema ručak… A tata radi fasadu i slabo dobija pare. Setio sam se da sam već veliki i da mogu i ja da pomognem – rekao je Nebojša, prenosi “Telegraf”.

Ipak, na kraju, dete je više dobilo pozitivnih komentara za hrabrost i požrtvovanost kakva se ne viđa svaki dan.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike