Najnoviji korona presek: Preko 900 zaraženih, pet pacijenata preminulo

11.08.2021

12:57

0

Autor: P. Š.

Pratite nove informacije o virusu u našoj zemlji

Najnoviji korona presek: Preko 900 zaraženih, pet pacijenata preminulo
Copyright

Prema najnovijem preseku, na koronavirus je pozitivno 921 ljudi, od 11.229 testiranih. Na respiratorima se trenutno nalazi 20 pacijenata, dok je preminulo pet osoba.

Juče je koronavirus registrovan kod 792 ljudi, od 11.411 testiranih osoba, dok je od iste bolesti, nažalost, preminulo tri bolesnika, a na respiratorima se nalazilo 17 pacijenata.

Pročitajte još:

Pre ili kasnije, kako kaže virusološkinja dr Ana Gligić, možemo da očekujemo soj lambda koronavirusa i u Srbiji. Nekadašnja šefica Nacionalne referentne laboratorije za variolu i druge viruse, ipak, ne deli projekcije većine epidemiologa u državi da bi korona mogla da udari jače nego do sada. Naprotiv, na osnovu višedecenijskog virusološkog iskustva, uverena je da korona, ipak, slabi, mada, ne onom brzinom sa kojom se moglo računati i da ovaj četvrti talas neće dosegnuti razmere prethodnog, kada smo registrovali i do gotovo 8.000 inficiranih za dan, pišu Novosti.

Pročitajte još:

– Kao što je bilo i sa drugim sojevima, može se očekivati da i ovu mutantnu varijantu otkrijemo ne kod prvog koji je donese, nego kada već bude u populaciji. Zato je najvažniji utisak sa terena: čim vidite promene u kliničkoj slici i brzini prenošenja, znajte da se inkorporiralo nešto novo. Nijedan soj ne može da se lokalizuje – kaže dr Gligić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike