Dođite na Humanitarni bazar u Novom Beogradu: Pomozimo Stevanu Stanisavljeviću koji ima cerebralnu paralizu

11.11.2023

14:14

0

Autor: 24sedam

U kretanju mu pomažu majka i sestra, sa kojima živi, a otac je preminuo pre dve godine

Dođite na Humanitarni bazar u Novom Beogradu: Pomozimo Stevanu Stanisavljeviću koji ima cerebralnu paralizu
Stevan Stanisavljević - Copyright Printscreen/Instagram

Stevan Stanisavljević ima cerebralnu paralizu, ide u srednju školu "Petar Leković" na Lekinom brdu. S obzirom da je Stevanovo kretanje samo po sebi otežano zbog bolesti, Stevan se susreće i sa još jednim problemom.

Lift u zgradi nije dovoljno prostran kako bi Stevan kao korisnik invalidskih kolica mogao da ga koristi i ispuni svoje potrebe pri svakodnevnim aktivnostima.

U kretanju mu pomažu majka i sestra, sa kojima živi, a otac je preminuo pre dve godine. 

Printscreen/Instagram
 

U njegovoj borbi su njih troje, a njegov problem naišao je na razumevanje firme koja se bavi izgradnjom liftova i koja bi to adekvatno njemu mogla instalirati.

Investicija nije velika, a Stevanovoj porodici jeste. Beogradski centar za osobe sa invaliditetom uz podršku stanovnika Mesnog odbora "Mladost" prepoznao je problem i krenuo u pripremu i realizaciju ideje da se Stevanu pomogne. 

Privatna arhiva
 

Beogradski centar za osobe sa invaliditetom planira jedan Humanitarni bazar, kako bi sakupili novac za proširenje lifta. 

Bazar će se održati na Novom Beogradu, u Gandijevoj od 25a-35a (u parku prema Lidlu). Početak manifestacije je od 10h do 17h i to dva dana, tačnije 11. i 12. novembra.

Pozvamo zainteresovane sugrađane da dođu na bazar i podrže Stevana i njegovu porodicu u ovoj borbi. Na Humanitarnom bazaru izlagaće se organski proizvodi, medena srca, suhomesnati proizvodi, dekupaž proizvodi, krofnice, suveniri, kuvano vino, ukrasne sveće itd…

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike