Oblaci, kiša, pa vetar: Danas i do 24 stepena, ali stiže košava sa udarima od 100 km/h

02.11.2023

06:31

0

Autor: I.K.

U petak će na snazi biti narandžasti meteoalarm zbog količine padavina, a crveni zbog udara vetra koji će dostizati 100 km/h

Oblaci, kiša, pa vetar: Danas i do 24 stepena, ali stiže košava sa udarima od 100 km/h
Copyright TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda u četvrtak ujutru umereno do potpuno oblačno vreme, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima, uglavnom u centralnim i južnim krajevima Srbije. U toku dana prestanak padavina uz postepeno razvedravanje. Vetar slab i umeren, na jugu Banata povremeno jak, južni i jugoistočni.

Najniža temperatura od 7 do 12 °S, a najviša od 17 u Negotinskoj Krajini do 24 stepena u Podrinju.

U toku noći očekuje se novo naoblačenje uz pojačavanje južnog i jugoistočnog vetra u svim krajevima, pa će u košavskom području i na planinama vetar dostizati i udare olujne jačine. Kratkotrajna kiša očekuje se tek ponegde na zapadu i severozapadu Srbije. Na snazi će biti žuti meteoalarm zbog količine padavina veće od 10 l/m² za 3h. 

U petak toplo i vetrovito. Duvaće jak južni i jugoistočni vetar, u košavskom području i na planinama sa olujnim, povremeno i orkanskim udarima. Pre podne malo i umereno oblačno i suvo, a posle podne oblačno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, uz pad temperature i slabljenje i skretanje vetra na slab do umeren severozapadni. Ponegde se očekuje i veća količina padavina za kratak vremenski period. Najniža temperatura od 7 do 15 °S, najviša od 18 do 23 stepena. 

Na snazi će biti narandžasti meteoalarm zbog količine padavina, a crveni zbog udara vetra koji će prelaziti 28 m/s odnosno 100 km/h.

U subotu se očekuje umereno do potpuno oblačno, na severozapadu Srbije suvo uz delimično 

razvedravanje, a na jugu i istoku zemlje mestimično sa kišom i pljuskovima, koji će ujutru i prepodne biti intenzivniji. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 8 do 12 °S, najviša od 16 do 19 stepeni. Narandžasti meteoalarm će biti na snazi zbog padavina.

U nedelju umereno do potpuno oblačno, posle podne i uveče prolazno naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom očekuje se prvo na severu i zapadu zemlje, a tokom noći i u ostalim krajevima. Vetar slab i umeren, povremeno i jak, južni i jugoistočni, uveče u skretanju na zapadni i severozapadni pravac i u slabljenju. Najniža temperatura od 7 do 12 °S, najviša od 16 do 21 stepen.

Prema prognozi za period od 6. do 10. novembra, umereno i potpuno oblačno sa čestom pojavom kiše i lokalnih pljuskova. Dnevna temperatura tokom celog perioda biće oko i malo 
iznad proseka za prvu dekadu novembra meseca.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike