Novi zastrašujući TikTok izazov: Deca istrčavaju pred automobile, škola u Novom Sadu apelovala na roditelje!

01.10.2023

20:18

0

Autor: M.M.

Direktor jedne od škola je putem Viber grupe uputio upozorenje roditeljima da paze na svoju decu i posavetovao ih da se ne upuštaju u ovakve opasne "izazove"

Novi zastrašujući TikTok izazov: Deca istrčavaju pred automobile, škola u Novom Sadu apelovala na roditelje!
Ilustracija - Copyright Profimedia

U Novom Sadu se pojavio novi zastrašujući TikTok izazov koji podstiče decu da istrčavaju na put ispred vozila!

Policija je dobila prijavu da deca uzrasta od 8 do 10 godina bacaju predmete na kolovoz, a zatim, kada vide da nailazi vozilo, istrčavaju pred njih, pravdajući se željom da dohvate bačeni predmet.

- Nakon prijave koju smo dobili, utvrđeno je da je reč o vrlo opasnom TikTok izazovu. Vozači često ne primete decu van pešačkih prelaza, gde manje obraćaju pažnju. Takva igra može dovesti do tragedije. Policija već duže vreme apeluje na nadležne u školama i roditelje da upozore decu da ne podležu vršnjačkim pritiscima i ne učestvuju u takvim izazovima jer to može dovesti i njih i druge u veoma opasne situacije, čak i sa fatalnim ishodom - rekao je za "Blic" izvor iz novosadske policije upućen u ovaj incident.

Poslednji incident zabeležen je na uglu Ulice Kraljevića Marka i Bulevara kralja Petra prvog, blizu dve osnovne škole. Roditelji i nadležni iz škola nisu mogli tačno utvrditi koja deca su učestvovala u ovom izazovu.

Profimedia
 

Direktor jedne od škola je putem Viber grupe uputio upozorenje roditeljima da paze na svoju decu i posavetovao ih da se ne upuštaju u ovakve opasne "izazove".

Osim toga, stariji učenici su podlegli još jednom opasnom izazovu. Roditelj koji je svedočio ovim događajima opisao je situaciju u kojoj su se našli. Dečaci uzrasta od 12 do 13 godina pristaju na nagovor vršnjaka da istrčavaju ispred skupljih i luksuznijih vozila, fotografišući vozače kako bi ih zbunili.

- Ne znam šta time žele da postignu. Verovatno da preplaše vozača što im svakako polazi za rukom. Zamislite da vam nekoliko dečaka istrči ispred automobila i počne da vas fotografiše. Blicevi sevaju, oni istrčavaju... Naravno da ćete odmah stisnuti kočnicu i ukopati se u mestu. A šta ako ih neko ne primeti na vreme? To je vrlo opasna "igra" koja može isto imati i fatalan ishod. Nadam se da će se dozvati pameti a i da će što više roditelja saznati za taj izazov kako bi opomenuli svoju decu da to ne rade - priča svedok još jednog opasnog TikTok izazova.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike