Želite platu od nekoliko hiljada evra? Ne treba vam diploma, a obuka je besplatna!

19.09.2023

12:43

0

Autor: E.H.

Uslov za prijavu na Konkurs jeste da kandidati budu stariji od 18 godina, kao i da imaju minimum završenu osnovnu školu.

Želite platu od nekoliko hiljada evra? Ne treba vam diploma, a obuka je besplatna!
Profesionalni kuvar - Copyright Freepik

Kuvari su jedni od najplaćenijih radnika u ugostiteljstvu. Njihova mesečna primanja u inostranstvu ali i kod nas idu do nekoliko hiljada evra. Do 25. septembra traje konkurs za upis nove generacije na besplatnu devetomesečnu "Obuku za kuvare", koji je raspisala Ustanova Studentski centar "Beograd". 

- Konkurs za pohađanje obuke za kuvara počeo je 4. septembra i trajaće do 25. septembra. Obuka traje devet meseci, potpuno je besplatna i obavljaće se u restoranima masovne ishrane, koji su opremljeni najsavremenijom restoranskom opremom i raspolažu kapacitetom od 25.000 obroka dnevno, kao i u eminentnim "a la akrt" restoranima i hotelima - rekao je za Tanjug Vladimir Cvijović, zamenik direktora Studentskog centra "Beograd". 

Profimedia
 

 

On je dodao da je uslov za prijavu na Konkurs jeste da kandidati budu stariji od 18 godina, kao i da imaju minimum završenu osnovnu školu.

- Broj polaznika je ograničen na 30, a svi zainteresovani se mogu prijaviti na Konkurs popunjavanjem formulara na sajtu Ustanove ili lično u direkciji Ustanove Studentski centar "Beograd". Obuka počinje u oktobru mesecu - kaže Cvijović.

Prema njegovim rečima, obuka se sastoji iz dva dela, praktičnog dela nastave i teorijskog, gde će se polaznici upoznati sa vrstama kuhinja i jela u realnim uslovima. 

- Jako je značajno da će polaznici obuke nakon završetka besplatne Škole kuvanja dobiti sertifikat stručne osposobljenosti za kuvara koji je priznat od strane države. Zbog sve većih potreba tržišta za kvalitetnim i obučenim kuvarima, ovo je jedinstvena prilika koja će najboljim polaznicima da obezbedi zaposlenje - istakao je Cvijović. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike