Porodici iz Čačka se letovanje u Grčkoj pretvorilo u pakao, ne mogu da se vrate kući: Lopovi im ukrali novac i sva dokumenta!

17.09.2023

14:10

0

Moramo da prijavimo nestanak dokumenata u policijskoj stanici, a nijedna danas ne radi. Nakon toga treba da čekamo da nam Konzulat izda dokumenta sa kojima možemo da pređemo granicu, kaže Čačanka

Porodici iz Čačka se letovanje u Grčkoj pretvorilo u pakao, ne mogu da se vrate kući: Lopovi im ukrali novac i sva dokumenta!
Plaža u Sartiju - Copyright Profimedia

Prava drama zadesila je porodicu Nikolić iz Čačka koja je danas trebala da krene sa poluostrva Halkidiki, međutim ostali su zarobljeni jer su im ukradena lična dokumenta i isprave neophodne za povratak u Srbiju. 

- Prava agonija je nastala kada smo spakovali stvari i krenuli na put, shvatili smo da nam nedostaje fascikla u kojoj smo čuvali novac, pasoše i ostala dokumenta za prelazak preko granica i povratak u zemlju - rekla je Marijana Nikolić, koja je zbog jednog papira ostala zarabljena sa suprugom i jednogodisnjim detetom u grčkom mestu Uranopolis.

Ono sto im je dodatno otežalo ionako pretešku situaciju jeste što Konzulat Rebulike Srbije u Solunu nije dostupan nedeljom. 

- Pozvali smo sve moguće broje telefona za hitne slučajeve koji su nam dostupni na internetu, međutim uzalud smo pokušavali, niko se ne javljao već samo operater - dodala je ona.

Međutim, nakon mnogo pokušaja uspeli su da uspostave komunikaciju sa Konzulatom čiji službenici su im dali instrukcije. 

- Moramo da prijavimo nestanak dokumenata u policijskoj stanici, a nijedna danas ne radi. Nakon toga treba da čekamo da nam Konzulat izda dokumenta sa kojima možemo da pređemo granicu, kaže Čačanka.

Ona se nada da će nadležne institucije kako u Grčkoj, ali i resorna ministarstava u Srbiji da brzo reaguju kako bi se ova njihova nimalo laka agonija što pre završila.

Bonus video

Privatna arhiva/Ivana Stanojević

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike