Top 7 jesenjih destinacija u Srbiji: Romantične šetnje, grožđe, vino i eksplozija boja! Evo gde sve ovo možete doživeti u našoj zemlji

17.09.2023

09:00

0

Autor: R.M.

U Srbiji postoje stotine mesta na kojima možete doživeti najlepše jesenje trenutke, ali i u uživati u plodovima ovog godišnjeg doba

Top 7 jesenjih destinacija u Srbiji: Romantične šetnje, grožđe, vino i eksplozija boja! Evo gde sve ovo možete doživeti u našoj zemlji
Copyright 24sedam

Letnja sezona je na izmaku i jesen ubrzano stiže, ali to ne znači da ovo doba godine ne možete iskoristiti za odmor.

Ako ste tokom leta imali puno posla i niste nigde otišli, meterolozi kažu da će septembar pa i početak oktobra biti sunčani, a to znači da još nije kasno da odete negde i uživate.

S obzirom da je sada već rizično da odete na more, jer vreme može da se pogorša, možda je najbolja varijanta da ostanete u Srbiji i izaberete neko od stotine predivnih mesta gde možete uživati u jesenjim prizorima, zlatno-crvenim prelivima opalog lišća ali i šetnjama u kojima nećete morati da "pržite" i koje će vam sigurno lakše pasti.

U našoj zemlji stvarno ima mnogo destinacija koje bi mogli posetiti, u zavisnosti od afiniteta.

Za one koji vole šetnje, sigurno je da treba da odu na neku planinu gde će moći da vide sve čari jeseni mnogo bolje nego u gradovima.

S druge strane, možete posetiti i neke arheološka nalazišta, srednjevekovne kule i slična mesta na kojima se upoznajete sa istorijom naše zemlje.

Jesen je i vreme grožđa a naravno i vina. U Srbiji postoji veliki broj gradova koje možete posetiti, a u kojima se tokom jeseni održavaju manifestacije posvećene ovom predivnom piću.

Mi smo izabrali top 7 destinacija za koje smo mislili da bi mogle biti zanimljive da ih posetite ove jeseni, ali ako ne nađete nešto što vam se dopada, znajte da uvek postoji još veliki broj mesta gde će vam jesen pokazati svu svoju lepotu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike