Nagla promena vremena, stiže nevreme! Jak vetar, zahlađenje, evo gde će oluja prvo udariti

02.09.2023

17:24

0

Nastavlja se nepovoljno vreme i tokom ponedeljka, sa još padavina od 10 do 30 litara kiše u zapadnim i južnim delovima Srbije

Nagla promena vremena, stiže nevreme! Jak vetar, zahlađenje, evo gde će oluja prvo udariti
Ilustracija - Copyright Tanjug/Dimitrije Nikolić

Ovaj vikend donosi nam obilje sunčanih trenutaka i pravo letnje vreme koje će nas maziti. Međutim, nažalost, vikend se završava sa snažnom promenom vremena. Republički hidrometeorološki zavod je upozorio jutros da su pred nama nepovoljne vremenske prilike.

Drugi dan vikenda obećava pretežno sunčano vreme s temperaturama koje će se kretati od 28 do 32 stepeni, dok će u Beogradu biti nešto hladnije sa maksimalnom temperaturom do 30 stepeni.

Ipak, tokom sredine dana i popodneva, Vojvodina će biti "domaćin" lokalnim pljuskovima i grmljavinom zbog predfrontalnih nestabilnosti.

Pred nama je hladni front koji će kasnije tokom popodneva prvo pogoditi Vojvodinu, donoseći oblačno vreme, kišu i pljuskove praćene jakim severozapadnim vetrom. Do večeri će se ovaj front proširiti na ostale delove Srbije, donoseći još lošije vreme i snažan severozapadni vetar. Tokom večeri i noći, zapadni i jugozapadni delovi Srbije očekuju obilne padavine i lokalne oluje, s prognoziranim padavinama od 20 do 40 litara kiše po kvadratnom metru, ponegde i više.

Claudio Furlan/LaPresse via AP
 

Nastavlja se nepovoljno vreme i tokom ponedeljka, sa još padavina od 10 do 30 litara kiše u zapadnim i južnim delovima Srbije, dok će na severu ostati suvo.

Na međunarodnom planu, Grčku će zahvatiti snažan ciklon, dok će oblasti Alpa biti pod visokim pritiskom. To će rezultirati jakim severozapadnim vetrom u našem regionu, ponegde i sa olujnim udarima preko 60 km/h. Maksimalne temperature tokom ovog perioda će biti od 20 do 25 stepeni, dok će Beograd imati najvišu dnevnu temperaturu do 24 stepeni.

U utorak, očekuje nas promenljivo oblačno vreme i dalje vetrovito, sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, uglavnom na jugu Srbije. Temperature će biti nešto više, sa maksimumima od 24 do 28, dok će u Beogradu biti do 26 stepeni.

Srećom, od srede se očekuje stabilizacija vremena, obećavajući sunčane dane i sve toplije temperature tokom druge polovine sledeće nedelje, pravo letnje vreme.

Bonus video:

RINA

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike