Seku drva, pa odseku i ruku: Povećan broj povreda zbog sezone ogreva!

22.08.2023

11:35

0

Za jedan dan desile se dve velike nezgode tokom sečenja drva

Seku drva, pa odseku i ruku: Povećan broj povreda zbog sezone ogreva!
Ilustracija - Copyright Profimedia

U samo jednom danu, na jugu Srbije dogodila su se dve nezgode prilikom seče drva za ogrev. Dečaku (11) iz Gadžinog Hana, koji je sa ocem bio u šumi u seči, drvo je palo na glavu, i zadobio je prelom lobanje i povredu mozga.

Prethodno je 64-godišnjem muškarcu iz Niša cirkular odsekao desnu šaku i prve informacije su bile da mu je šaka amputirana. Ipak, kasnije su stigle dobre vesti.

- Bitno je što smo odmah reagovali, naročito kad su ovako teške telesne povrede u pitanju. Odreagovali smo po prvom redu hitnosti, pacijent je zbrinut u Kliničkog centru i spašen mu je ekstremitet - kaže dr Jadranka Trifunov iz niške Hitne pomoći.

S obzirom da ovo nije bio usamljeni slučaj u ovom delu Srbije, jasno je da niški lekari imaju pune ruke posla.

- Tokom cele godine mi imamo povrede i kad su u pitanju radovi u polju i kad je sezona pripreme ogreva za zimu. Pacijenti su uglavnom s lakšim telesnim povredama, a sad u jednom danu su dve osobe teško povrešene. Apelujemo na građane da paze kad je reč o pripremi ogreva, sve to dovodi do jako teških povreda ekstremiteta, najčešće su šake, potkolenice, nekad ozbiljne povrede glave i očiju. Deca nikako ne bi trebalo da rade na tim poslovima - dodala je dr Trifunov.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike