Direktorka KBC Bežanijska kosa: U blagom smo zatišju, ali ono je "na staklenim nogama"

20.12.2020

12:05

0

Autor: M.V.

Dovoljan je plamičak koji može da napravi buktinju, istakla je dr Marija Zdravković

Direktorka KBC Bežanijska kosa: U blagom smo zatišju, ali ono je "na staklenim nogama"
Copyright Printscreen/Google Maps

Direktorka Kliničko-bolničkog centra “Bežanijska kosa” Marija Zdravković izjavila je da smo, zahvaljujući novim merama protiv širenja korona virusa, trenutno u blagom zatišju, ali je dodala da je to zatišje na “staklenim nogama”.

Kako je istakla “dovoljan je plamičak koji može da napravi buktinju” i navela je da brojke o broju novozaraženih virusom korona i dalje upozoravaju da se Nova godina ne može slaviti kao ranije i da ne sme biti opuštanja.

Nema razloga za slavlje

Pročitajte još
– Treba da budemo svesni da su zdravstveni radnici premoreni, oni iz moralnih razloga ne uzimaju godišnje odmore. Ne znam šta tu ima da se slavi. Moramo da budemo razumni da bi 2021. godina bila godina u kojoj ćemo izaći iz ovoga – poručila je dr Zdravković na TV Pink.

Ona je istakla da je Srbija jedna od zemalja u svetu koja ima najmanju smrtnost od korone, te navela da naša zemlja ima deset puta manju smrtnost od Švajcarske.

– Imamo dobre rezultate zahvaljujući našoj brzoj reakciji i zdravstvenom sistemu koji se vrlo brzo prilagodio ovoj situaciji – rekla je dr Zdravković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike