"Loše mi je, bebu ne osećam": Ovo je poslednje uspela da izusti preminula trudnica iz Vlasotinca

25.08.2021

07:02

0

Nije tačno da je primljena u teškom stanju. S vremenom se njena klinička slika pogoršala, kaže suprug preminule

"Loše mi je, bebu ne osećam": Ovo je poslednje uspela da izusti preminula trudnica iz Vlasotinca
Copyright Profimedia

Milijani Radovanović srce je stalo 19. avgusta nekoliko sati pre ponoći, nakon dvadesetak dana borbe sa kovidom u kruševačkoj bolnici.

“Darko, teško mi je! Prebacili su me na intenzivnu negu. Mnogo mi je loše… Bebu ne osećam”… Ovo su poslednje reči koje je uspela da izusti Milijana Radovanović (31) iz Vlasotinaca suprugu Darku pre nego što je umrla. Bila je u osmom mesecu trudnoće.

Pročitajte još

Prema rečima supruga Darka, Milijana je imala blage simptome kovida koji su se ispoljili 31. jula. Testirala se, i kada su saznali da je pozitivna, uputili su se u bolnicu. Razlog je bio njena trudnoća.

– Nije tačno da je primljena u teškom stanju. S vremenom se njena klinička slika pogoršala. Pre nego što je umrla, ponovo je bila testirana i nije bila pozitivna na kovid – tvrdi Darko.

On smatra da korona ne bi odnela njegovu ženu Milijanu i nerođeno dete “da su lekari na vreme reagovali kako je trebalo”.

– Predosetila je moja Milijana da sa bebom i njom nešto nije u redu. Nekoliko dana pred smrt rekla mi je da bebu ne oseća. Nema pokreta… Pregledali su je lekari i saopštili da je “tačno da se beba muči i da ne dobija dovoljno kiseonika”. Mislim da je beba već bila mrtva, a da nisu smeli da joj saopšte – ispročao je Darko za “Blic.”

– Nisu joj dali šansu. Ni njoj, ni bebi, koja je u bolnici već ušla u osmi mesec. Pustili su je da se sa mrtvom bebom u stomaku bori za život, a u toj borbi nije imala nikakve šanse – tvrdi Darko.

Prema Darkovim rečima, njegova supruga nije imala ozbiljnu kliničku sliku kada je iz leskovačke Opšte bolnice poslata za Kruševac. Kaže da je sve počelo 31. jula kada je nesrećna žena dobila blagu temperaturu, potom i kašalj. Javila se lekaru, a na testu se ispostavilo da je kovid pozitivna. Rezultati analize krvi bili su zadovoljavajući, ali je zbog trudnoće istog dana transportovana u Kruševac.

– Tamo u početku nije bila ni na kiseoniku. Osećala se dobro. Pratilo se njeno stanje koje je posle nekoliko dana počelo da se komplikuje, pa je priključena na kiseonik, a doza joj je povećavana do maksimalne. Oko 10. avgusta usledilo je nekoliko dana kada se osećala bolje, ali joj se posle toga pojavio otok na nogama, a žalila se i na gušenje. Posle dve nedelje od hospitalizacije ponovo je dobila povišenu temperaturu – prepričava Darko svaki trenutak Milijanine borbe.

Milajna je iza sebe ostavila dve maloletne ćerke.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike