Doktor Janković oštro odgovorio profesorima: "Oni koji nikada nisu morali da zatvore rajsferšlus na plastičnoj kesi sad imaju razne teorije"

25.08.2021

11:56 >> 12:40

0

Autor: Nikola A.

Oni koji su primili dve doze Sinofarmove vakcine najbolje je da prime kao buster dozu vakcinu nekog drugog proizvođača

Doktor Janković oštro odgovorio profesorima: "Oni koji nikada nisu morali da zatvore rajsferšlus na plastičnoj kesi sad imaju razne teorije"
Copyright YouTube/Printscreen

– Na odeljenju za anesteziju leče se najteži pacijenti, i meni je bilo neprihvatljivo da tu rade sestre koje nisu vakcinisane, da se virusom korona zarazi pacijent koji je došao zbog nekog drugog zdravstvenog problema i umre od kovida. Neću dozvoliti da nosim to breme odgovornosti – rekao je dr Radmilo Janković, koordinator kovid bolnica na jugu zemlje i zamenik direktira KC Niš.

Govoreći o vakcinaciji zdravstvenih radnika, on je rekao da je u KC Niš vakcinisano 90 odsto lekara i oko 75 odsto sestara i tehničara. Naglasio je da su sestre koje nisu vakcinisane sa Klinike za anesteziju KC Niš prebačene na odeljenje za sterilizaciju, kako ne bi bile u kontaktu sa najtežim pacijentima koji se leče od drugih bolesti.

Pročitajte još:

Napomenuo je da se od marta šalje jaka poruka da država uradi nešto kako bi se svi zdravstveni radnici vakcinisali.

– U zdravstvenim ustanovama ne treba da rade nevakcinisani ljudi, jer je rizik od zaražavanja pacijenata veliki, a i šalje se loša poruka građanima koji su zbunjeni i u dilemi da li da se vakcinišu – rekao je dr Janković.

Osvrnuo se i na poruke koje šalju pojedini profesori Medicinskog fakulteta da vakcina nije dovoljno ispitana.

– Imate profesora koji iz svojih kancelarija, privatnih ordinacija, koji nikada nisu morali da zatvore rajsferšlus na plastičnoj kesi ili nekom jave da mu je umro sin, ćerka ili supruga, sada imaju razne teorije. Američka FDA je juče dala upotrebnu dozvolu za “Fajzerovu” vakcinu – naveo je dr Janković.

Treća doza

Govoreći o trećoj dozi vakcine, on je rekao da treba da je što pre prime stariji sugrađani i da se iz prakse pokazalo da oni koji su primili dve doze “Sinofarmove” vakcine najbolje je da prime kao buster dozu vakcinu nekog drugog proizvođača, prenosi “Blic”.

Pročitajte još:

– Nakon dve doze “Sinofarmove” vakcine najbolje bi bilo pokušati sa nekom drugom, jer to će stimilisati novi imuni odgovor – zaključio je on.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike