U septembru nastavak leta, a u oktobru šok! RHMZ objavio šta nas čeka u narednim mesecima!

07.08.2023

12:15

0

U sezonskoj prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda navodi se da će ovaj avgust biti topliji i prosečno vlažan, dok će u septembru biti nastavak kasnog leta.

U septembru nastavak leta, a u oktobru šok! RHMZ objavio šta nas čeka u narednim mesecima!
Sunčano i toplo vreme u Beogradu - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Kako se navodi, srednja minimalna temperatura vazduha u avgustu imaće vrednosti iznad proseka.

- U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost avgustovske srednje minimalne temperature vazduha oko 19 stepeni - navodi se u prognozi.

Srednja maksimalna temperatura vazduha biće iznad višegodišnjeg proseka.

Mesečna suma padavina u avgustu će biti u granicama proseka, sa vrednostima za oko četiri milimetra nižim u odnosu na višegodišnji prosek.

Kasno leto

U prognozi se dalje navodi da će septembar u većem delu Srbije biti topliji i prosečno vlažan, pa se očekuje nastavak kasnog leta u prvoj polovini septembra.

TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ
 

- Srednja minimalna temperatura vazduha u septembru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.8ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost septembarske srednje minimalne temperature vazduha oko 14.3ºS. Srednja maksimalna temperatura vazduha u septembru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.8ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom septembra biće oko 24.0ºS - piše RHMZ.

Miholjsko leto u oktobru

Prema prognozama RHMZ oktobar će biti topliji i prosečno vlažan. Srednja minimalna temperatura vazduha u oktobru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1.0ºS u odnosu na višegodišnji prosek. 

Tanjug/Tara Radovanović
 

- U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost oktobarske srednje minimalne temperature vazduha oko 10.2ºS. Srednja maksimalna temperatura vazduha u oktobru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0.9ºS u odnosu na višegodišnji prosek - stoji u prognozi Zavoda.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike