Naoružajte se strpljenjem: Stvaraju se ogromne gužve na graničnom prelazu Gradina - za 24 sata na obe strane prošlo 50.000 putnika!

29.07.2023

10:44

0

Državljanin Srbije koji vrlo često putuje za Bugarsku, odakle mu je supruga, kaže da su velike gužve prisutne svakog leta

Naoružajte se strpljenjem: Stvaraju se ogromne gužve na graničnom prelazu Gradina - za 24 sata na obe strane prošlo 50.000 putnika!
Gradina - Copyright Tanjug/Aleksandar Ćirić

U poslednja 24 sata preko graničnog prelaza Gradina, sa Bugarskom, i na ulaznoj i izlaznoj strani, prošlo je više od 50.000 putnika.

Trenutno se čeka do dva sata na izlaz iz zemlje, ali se to često u toku dana menja. Putnici izbegavaju najtopliji deo dana pa je najveća gužva u večernjim i jutarnjim satima.

Ibrahim Turaj putuje iz Austrije, Graca, za Tursku.

- Juče smo krenuli iz Austrije, više od 10 sata smo na putu i evo nas sad ovde. Veoma je naporno čekanje, ali nemamo izbora - kaže Turaj.

Njegov sunarodnik, koji takođe putuje u Tursku na odmor, kaže da su velike gužve i na ulasku iz Mađarske u Srbiju, a slično je i na Gradini, gde čeka već tri sata.

Državljanin Srbije koji vrlo često putuje za Bugarsku, odakle mu je supruga, kaže da su velike gužve prisutne svakog leta.

- Ništa se nije promenilo. Bugarska je odavno ušla u EU, a ni tamo se ništa nije promenilo još od vremena Todora Živkova. Čekamo već tri sata, poneli smo dosta vode, malo guramo auto, malo pripalimo i to je to, ništa ne možemo da uradimo. Uvek je bila gužva ovde, juli, avgust, od gastarbajtera - priča jedan od putnika koji putuje iz Kruševca za Sofiju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike