RHMZ najavio pljuskove i grmljavinu: U celoj Srbiji je upaljen žuti meteo alarm - obavezno ponesite kišobran!

01.07.2023

07:41

0

Autor: Lj. S.

U RHMZ-u kažu da će danas duvati slab i umeren zapadni i jugozapadni vetar

RHMZ najavio pljuskove i grmljavinu: U celoj Srbiji je upaljen žuti meteo alarm - obavezno ponesite kišobran!
Kiša u Beogradu - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Sredinom dana očekuje se naoblačenje sa zapada i jugozapada koje će mestimično usloviti kišu i pljuskove sa grmljavinom, najavili su jutros iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

- Pre podne će biti sunčano, a sredinom dana očekuje se jače naoblačenje sa zapada i jugozapada koje će u svim krajevima mestimično usloviti kišu i pljuskove sa grmljavinom, naročito u zapadnim, centralnim i južnim krajevima gde je moguća i lokalna pojava grada - napisali su oni. 

Printscreen/RHMZ
 

U RHMZ-u kažu da će danas duvati slab i umeren zapadni i jugozapadni vetar, te da će najniža temperatura biti od 13 do 19 stepeni, a najviša od 27 do 31 stepen.

Upaljen meteo alarm

U celoj Srbiji danas je na snazi žuti meteo alarm zbog kiše i grmljavine, što znači da je vreme potencijalno opasno.

Printscreen/RHMZ
 

- Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike - objavio je RHMZ.

Vreme narednih dana

U nedelju će vreme biti malo svežije uz prolaznu kišu koja postepeno odlazi ka jugu uz prestanak padavina i razvedravanje u većini krajeva tokom popodneva i večeri. Samo na krajnjem severu Srbije može ostati suvo veći deo dana. Vetar će duvati slab do umeren severozapadni. Minimalna temperatura će biti od 13 do 17 stepeni, a maksimalna od 25 do 27 stepeni.

Uveče na severu će biti pretežno suvo, a na jugu i delom u centralnim predelilma sa povremenom kišom koja prestaje do kraja dana. Temperatura u 22 sata biće od 18 do 22 stepeni. Početkom naredne sedmice očekuje nas sunčano i toplo ili vrlo toplo sa temperaturama oko ili malo iznad 30 stepeni.

U ponedeljak i utorak će biti pretežno sunčano, suvo i toplije uz razvoj slabe prolazne oblačnosti.

U sredu će vreme biti toplo uz razvoj oblačnosti sa sunčanim intervalima ali pojavom kiše ili lokalnih pljuskova povremeno.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike