"Osmeh, jednakost u društvu i Srbija bez barijera je jedini uspeh": Održana radionica o samopouzdanju žena sa invaliditetom

27.06.2023

14:53

0

Tatjana Stojšić Petković, predsednica NOOIS-a, je u kolicima od sedme godine, a drugima pomaže da ne izgube viziju života. Za nju prepreke ne postoje

"Osmeh, jednakost u društvu i Srbija bez barijera je jedini uspeh": Održana radionica o samopouzdanju žena sa invaliditetom
Copyright Printscreen/Pink

U renoviranim prostorijama Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom održana je radionica o samopouzdanju žena sa invaliditetom.

Tatjana Stojšić Petković, predsednica NOOIS-a, je u kolicima od sedme godine, a drugima pomaže da ne izgube viziju života. Za nju prepreke ne postoje.

– Ako prihvatite svoj invaliditet i ne idete iz medicinskog modela da sebe posmatrate kao da ste bolesna osoba, nego da sa invaliditetom može kvalitetno da se živi, onda je moguće. Ono što je najvažnije je obrazovanje koje sam ja redovno završila – rekla je Tatjana koja danas radi na osnaživanju osoba sa invaliditetom kroz radionice na kojima je redovan predavač.

 

 

Tatjana je rekla da i ona mora da radi na svom samopouzdanju svaki dan. Zajedno na tome sa njom radi i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije.

Pomoćnik ministra Biljana Barošević kaže da je osmeh, jednakost u društvu i Srbija bez barijera ono što ministarstvo smatra uspehom.

Printscreen/Youtube
 

– Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja na čelu sa ministrom Selakovićem pokrenulo je kampanju ZAPOSLI OSI. Svakodnevno radimo na tome – navela je Barošević.

Kako kaže, ministarstvo zajedno sa lokalnim samoupravama gradi Srbiju bez barijera.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: NS Uživo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike