Srbija i Slovenija najuspešnije u borbi protiv korone u regionu

16.09.2020

13:40 >> 14:43

0

Autor: autor26

Sajt Vorldmeters” objavio nove podatke

Srbija i Slovenija najuspešnije u borbi protiv korone u regionu
Copyright Profimedia

Ukupan broj zaraženih koronavirusom u Sloveniji iznosi 3.312, a u poslednja 24 sata obolelo je 79 ljudi i nije bilo novih smrtnih slučajeva među kovid pacijentima, objavljeno je na sajtu „Vorldmeters”.

Za sada, Slovenija je u regionu najefikasnija u borbi protiv koronavirusa, a odmah iza nje je Srbija.

U poslednja 24 sata nadležne službe u Srbiji registrovale su 84 novozaraženih i jedan smrtni slučaj među obolelima od korone.

Broj novoobolelih u Hrvatskoj je 341 i tri smrtna slučaja, u Bosni i Hercegovini 297 novozaraženih i šest preminulih, a u Crnoj Gori 219 novih slučajeva i dva preminula.

U Srbiji je u poslednja 24 sata na koronavirus testirano 8.285 ljudi, a njih 84 bilo je pozitivno, pa je Srbija odmah iza Slovenije po najmanjem dnevnom broju zaraženih.

Broj zaraženih raste u Crnoj Gori, prenosi Tanjug.

U ovoj zemlji je od 822 analizirana uzorka potvrđeno 219 novih slučajeva korona virusa, dakle pozitivan je bio svaki četvrti testirani.

Od posledica kovida-19 preminule su još dve osobe u Crnoj Gori.

Kako je izjavio direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (JUTA) Aleksandar Seničić, u Crnoj Gori se nalazi oko 75.000 građana Republike Srbije.

U Severnoj Makedoniji danas nije bilo smrtnih slučajeva među kovid pacijentima, objavilo je danas Ministarstvo zdravlja Severne Makedonije.

Inače, građani Srbije, Crne Gore i BiH od danas za ulazak u Severnu Makedoniju moraju obavezno da imaju negativan PCR test, ne stariji od 72 sata.

Takvu odluku vlada Severne Makedonije donela je na predlog Komisije za zarazne bolesti zbog, kako je obrazloženo, ozbiljnog širenja koronavirusa u zemljama regiona.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Politika

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike