Gašić: Nećemo stati dok od svakog građanina ne čujemo da se oseća bezbedno

05.06.2023

00:15

0

Gašić je istakao da se danonoćno radi na unapređenju postojećih i pronalaženju novih mera kako bi se dostigli što veći stadijum bezbednosti svih građana

Gašić: Nećemo stati dok od svakog građanina ne čujemo da se oseća bezbedno
Copyright Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ/ nr

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izjavio je na svečanoj akademiji povodom obeležavanja Dana ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, da se MUP neće zaustaviti dok od svakog pojedinačnog građanina ne čuje da se "oseća bezbedno".

Gašić je rekao da je ministarstvo uradilo mnogo, kao i da će uraditi još više da svakom građaninu i detetu osigura da se osećaju bezbedno.

"Tragedije koje smo doživeli, i u kojima je živote izgubilo 18 ljudi, u kojima su porodice izgubile najmilije, duboko su nas potresle i pred čitavo društvo postavile isti cilj da učinimo sve da se ovakav zločin više nikad ne počini", rekao je Gašić.

Istakao je da se danonoćno radi na unapređenju postojećih i pronalaženju novih mera kako bi se dostigli što veći stadijum bezbednosti svih građana.

Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ/ nr
 

''Naša zemlja se nalazi u periodu velikih bezbednosnih izazova i pretnji", istakao je ministar.

On je poručio da je najvažnije da srpski narod na KiM zna da je njihova država uz njih i i da će istrajati u naporima da im obezbedi sigurnost.

Podsetimo, svečanost je počela nakon dolaska predsednika Narodne skupštine Srbije Vladimira Orlića i ministra odbrane Miloša Vučevića. Prikazani su filmovi koji predstavljaju istoriju MUP-a, kao i ličnosti koje su personifokovale tradiciju policije.

Poseban osvrt je dat pripadnicima MUP-a koji su stradali u toku ratnih dejstava.

Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ/ nr
 

Svečanoj akademiji su prisustvovali ministarka zdravlja Danica Grujičić, ministarka pravde Maja Popović, ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić, ministarka kulture Maja Gojković, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar trgovine Tomislav Momirović, ministar privrede Rade Basta, kao i ministar za ljudska i manjinska prava Tomislav Žigmanov.

Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ/ nr
 

 

Svečanosti je prisustvovao i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović, predstavnici Ustavnog i Vrhovnog kasacionog suda, kao i predstavnici Srpske pravoslavne crkve.

Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ/ nr
 

 

Pripadnici MUP-a na taktičko-tehničkom zboru na Kalemegdanu su u okviru obeležavanja Dana policije i Dana MUP-a danas ranije prikazali veštine, opremu i vozila koja koriste u radu, a građani su imali priliku da se upoznaju sa preventivnim projektima koje sprovodi MUP i metodama rada različitih organizacionih jedinica policije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike