Član Saveta roditelja iz "Ribnikara": Deca odlučila da pohađaju nastavu do redovnog kraja školske godine

01.06.2023

21:19

0

Prema rečima Ristića, deca su sama odlučila da pohađaju nastavu u ovoj školi do kraja školske godine

Član Saveta roditelja iz "Ribnikara": Deca odlučila da pohađaju nastavu do redovnog kraja školske godine
Copyright 24sedam/Goran Sivački

Član saveta roditelja OŠ "Vladislav Ribnikar" Dejan Ristić izjavio je danas da je 95 odsto roditelja glasalo na savetu roditelja da se školska godina ne skraćuje i da deca pohađaju nastavu do 20. juna, redovnog kraja školske godine.

- Najnovije izjašnjavanje Saveta roditelja, našeg reprezentativnog tela koje predstavlja decu i roditelje, u ponedeljak veče rezultiralo je tome da je 95 odsto roditelja glasalo za to da se školska godina ne skraćuje, da deca do kraja školske godine idu redovno na nastavu i to jeste nešto što je želja dece. U ovom trenutku više od 85 odsto dece pohađa redovnu nastavu u školi - rekao je Ristić za Tanjug.

24sedam/Goran Sivački
 

Na pitanje kako je došlo do podeljenog mišljenja roditelja o daljoj nastavi u OŠ  "Vladislav Ribnikar", Ristić je naveo da nema podeljenog mišljenja, već da je normalno da nakon velike tragedije ljudi različito reaguju.

- Posebno traumatično i dramatično reaguju porodice postradalih. Takođe, veoma dramatično i traumatično reaguju porodice ranjenih, ali i mi svi ostali - ocenio je Ristić.

"Deca sama odlučila da pohađaju nastavu u školi"

Prema rečima Ristića, deca su sama odlučila da pohađaju nastavu u ovoj školi do kraja školske godine.

- Za nas starije ta odluka je bila neočekivana, moja ćerka ide na nastavu i u početku je za suprugu i mene ta odluka je bila neočekivana, jer smo očekivali da će reći da nije spremna - rekao je Ristić i naveo da roditeljima i deci iz OŠ "Vladislav Ribnikar" znači empatija koja postoji u društvu, kao i visok stepen saosećanja i razumevanja.

24sedam/Goran Sivački
 

Sagovornik Tanjuga je prokomentarisao dolazak stručnjaka iz Norveške u OŠ "Vladislav Ribnikar" i ocenio da je sastanak roditelja sa njima protekao konstruktivno, u atmosferi tuge.

- U slučaju Norveške, kada je Brejvik ubio 69 civila i ranio više stotina civila, njima su bili potrebni meseci i godine po njihovom jutrašnjem svedočenju da osmisle način na koji će obaviti javnu memorijalizaciju tog događaja, žrtava, kao i kako tretirati preživele - naveo je Ristić.

On je rekao da su Norvežani izneli predlog da se deo škole u kome se dogodila tragedija očuva kao memorijalni centar, kao i da je potrebno voditi dijalog i dati vremena za oporavak.

- Norvežani su nam ukazali da je važno voditi dijalog, da je važno dati vremena svima, a posebno onima koji su u najvećoj meri oštećeni da počnu da razgovaraju i da počnu da daju predloge kako oni misle da bi to trebalo uraditi i to se već dešava - izjavio je Ristić.

On je dodao da nema razloga za žurbu, kao i da je potrebno da u ovom momentu budemo zrelo društvo i zreli pojedinci.

- Ono što mi kao roditelji đaka OŠ "Vladislav Ribnikar" zaista molimo, to je razumevanje. Podršku imamo, nemojmo žuriti. Probajmo da tu ranu, ako je ikako moguće zacelimo - zaključio je Ristić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike