Stiže nova tura padavina! RHMZ upozorava - padaće i do 50 mililitara kiše!

28.05.2023

09:16

0

Autor: J. S. J.

Juče je kiša napravila haos u mnogim mestima u Srbiji. U Požegi je proglašeno vanredno stanje, a podno Kablara je bilo takođe kritično. Bujice vode tekle su ulicama Novog Sada

Stiže nova tura padavina! RHMZ upozorava - padaće i do 50 mililitara kiše!
Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da se na području Srbije očekuju pljuskovi i grmljavina.

Pljuskovi i grmljavina koji se na području Srbije očekuju do kraja meseca, ali i početkom juna, lokalno će biti izraženiji uz pojavu grada i sa velikom dnevnom količinom padavina, od 20 do 50 mm (u zoni najintenzivnijih pljuskova), a lokalno i više, navodi RHMZ.

Tanjug/Vladimir Šporčić
 

 

U hitnom upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) navodi se da će se na Dunavu kod Novi Sad i Smedereva, kao i na Savi kod Šabca, vodostaji narednih dana kretati iznad granica redovne odbrane od poplava.

Foto: Printscreen/RHMZ
 

 

Na Kolubari, Ubu, Tamnavi, Jadru, Likodri, Ljuboviđi, Skrapežu, Đetinji, Moravici i gornjem toku Zapadne Morave tokom 28. i 29. maja vodostaji će biti u većem porastu sa prevazilaženjem upozoravajućih nivoa. Na manjim bujičnim vodotocima ovih slivova moguća su izlivanja, objavio je RHMZ.

Juče je kiša napravila haos u mnogim mestima u Srbiji. U Požegi je proglašeno vanredno stanje, a podno Kablara je bilo takođe kritično. Bujice vode tekle su ulicama Novog Sada. 

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike