Ministar Gašić i ambasador Italije u Srbiji potpisali značajan sporazum: Omogućena međusobna zamena vozačkih dozvola (FOTO)

21.03.2023

21:50

0

Autor: Mi. S.

Sporazum od izuzetnog značaja za srpske državljane koji žive i rade u Italiji, a kojima je važeća vozačka dozvola važna

Ministar Gašić i ambasador Italije u Srbiji potpisali značajan sporazum: Omogućena međusobna zamena vozačkih dozvola (FOTO)
Potpisivanje značajnog sporazuma - Copyright Foto: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i ambasador Republike Italije u Republici Srbiji Luka Gori potpisali su danas sporazum o uzajamnom priznavanju i zameni vozačkih dozvola između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Italije.

Sporazum je potpisan u okviru Foruma za poslovnu i naučnu saradnju Republike Srbije i Republike Italije i od izuzetnog je značaja za veliki broj srpskih državljana koji žive i rade u Republici Italiji, a kojima je posedovanje važeće vozačke dozvole neophodno za obavljanje svakodnevnih životnih i poslovnih aktivnosti.

Takođe, zaključivanje Sporazuma omogućiće da srpski državljani koji imaju prebivalište u Republici Italiji zamene važeću srpsku vozačku dozvolu (koja nije privremenog karaktera) za italijansku vozačku dozvolu, bez polaganja dodatnih teorijskih ili praktičnih ispita u Republici Italiji, čime se takođe oslobađaju i troškova polaganja teorijskog i praktičnog dela vozačkog ispita.

Republika Srbija i Republika Italija su, da podsetimo, već imale zaključen Sporazum o međusobnom priznavanju zamene vozačkih dozvola, koji je stupio na snagu 8. aprila.2013. godine, a prestao da važi 8. aprila 2018. godine, a nakon toga pregovori oko novog teksta sporazuma su se kontinuirano sprovodili i na inicijativu MUP-a Republike Srbije započeti su i pre isteka važenja prethodnog Sporazuma.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike