Đorđević: Prepoznajemo značaj uključivanja osoba sa invaliditetom u sportsko-rekreativne aktivnosti

26.09.2020

12:48

0

Autor: autor26

Naš zajednički zadatak je da uklonimo prepreke kako bi osobe sa invaliditetom dale pun doprinos zajednici, istakao je ministar za rad, zapošljavanje, boračk

Đorđević: Prepoznajemo značaj uključivanja osoba sa invaliditetom u sportsko-rekreativne aktivnosti
Copyright Printscreen / YouTube

Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja izjavio je danas da to ministarstvo prepoznaje značaj uključivanja osoba sa invaliditetom u aktivnosti sportsko-rekreativnog tipa i dadao da je to dobro za razbijanje predrasuda i stereotipa.

– Naš zajednički zadatak je da uklonimo prepreke kako bi osobe sa invaliditetom dale pun doprinos zajednici – istakao je Đorđević.

Kako je dodao, u januaru je pokrenuta kampanja „Srbija bez barijera“, a koja je osmišljena kako bi se realizovale aktivnosti za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom, kao što su postavljanje rampi na objektima, izgradnja inkluzivnih igrališta za decu sa invaliditetom, rekonstrukcija i opremanje objekata i obeležavanje značajnih datuma invalidskog pokreta.

– U okviru kampanje izdvojili smo sredstva za adaptaciju i opremanje prostorija udruženja „Pobednik“, čime smo poboljšali uslove za rad i boravak njegovim članovima – naglasio je ministar Đorđević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike