Jutarnji mraz, ali toplije u celoj zemlji: Za vikend se očekuje košava

17.03.2023

06:37

0

Autor: J. S. J.

Najniža temperatura od -4 °C na severozapadu Srbije do 3 °C u Timočkoj Krajini, a najviša od 7 °C na jugoistoku do 13 °C na severu i zapadu Srbije

Jutarnji mraz, ali toplije u celoj zemlji: Za vikend se očekuje košava
Ilustracija - Copyright TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

Danas se u Srbiji, na severu i zapadu zemlje očekuje mraz, dok će u toku dana biti pretežno sunčano i toplije, tek ponegde uz prolaznu umerenu oblačnost posle podne.

Na jugu i istoku Srbije veći deo dana biće umereno do potpuno oblačno, a lokalna pojava slabe kratkotrajne kiše očekuje se u Timočkoj Krajini. Na okolnim planinama provejavaće slab sneg.

Vetar će biti slab i umeren, severni, krajem dana u skretanju na jugoistočni. Najniža temperatura od -4 °C na severozapadu Srbije do 3 °C u Timočkoj Krajini, a najviša od 7 °C na jugoistoku do 13 °C na severu i zapadu Srbije.

U Beogradu ujutru mraz, a tokom dana toplije

U Beogradu se takođe ujutro očekuje mraz, ali će veći deo dana biti pretežno sunčano i toplije. 

Duvaće slab vetar slab i umeren, severni, a krajem dana biće u skretanju na jugoistočni. Najniža temperatura kretaće se od -3 do 1 °C, a najviša oko 12 °C.

Kada je reč o vremenu narednih sedam dana u Srbiji će u subotu i nedelju ujutro biti mestimičnog mraza.

 U toku dana biće pretežno sunčano i toplije. U košavskom području očekuje se pojačan jugoistočni vetar. U nedelju po podne sa zapada stiže umereno naoblačenje. U ponedeljak i utorak očekuje se umereno oblačno s kratkotrajnom kišom, u sredu i četvrtak pretežno sunčano, a od petka promenljivo, ponovo sa uslovima za kratkotrajnu kišu. Maksimalne temperature biće od 15 do 20 °C.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike