Humanitarne akcije Vojske Srbije: Medicinskim sredstvima opremili nekoliko srpskih sela

30.09.2020

10:30 >> 10:07

0

Autor: autor26

Vojska Srbije ne namerava da prekine projekte civilno-vojne saradnje, pa će nastaviti da pruža pomoć lokalnom stanovništvu

Humanitarne akcije Vojske Srbije: Medicinskim sredstvima opremili nekoliko srpskih sela
Copyright Foto: Ministarstvo odbrane

Vojska Srbije je proteklog vikenda u saradnji sa Crvenim krstom iz Sjenice sprovela akciju „Vojni lekar na selu“ u selima Raždaginja i Buđevo, i tom prilikom pružila medicinsku pomoć meštanima koji imaju otežan pristup sistemu zadravstvene zaštite.

Uz to, vojni medicinari obavili su zdravstveni pregled meštana, a potom im podelili pakete sa namirnicama i kućnom hemijom.

Foto: Ministarstvo odbrane

Pripadnici Vojske Srbije srdačno su prihvaćeni u tim selima, a meštani su im se zahvalili na pomoći, posebno u borbi protiv širenja koronavirusa.

Donacija knjiga i zaštitnih maski

Podsetimo, Vojska Srbije i ranije je pomagala udaljenim selima. Nedavno je đacima osnovnih škola „Jovan Jovanović Zmaj“ u selu Raždaginja i „Rifat Burdžević Tršo“ u selu Karajukića Bunari donirala knjige u izdanju Medija centra „Odbrana“, kao i zaštitna sredstva za borbu protiv koronavirusa.

Saša Antanasijević, načelnik grupe za civilno-vojnu saranju Komande Ratnog vazduhoplovstva i PVO, predvodio je delegaciju koja je ovim seoskim školama donirala knjige i 2.000 zaštitnih maski za profesore i učenike.

Vojska Srbije ne namerava da prekine projekte civilno-vojne saradnje, pa će nastaviti da pruža pomoć lokalnom stanovništvu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike