Aplauz za srpski spasilački tim u Turskoj: Devojku posle 108 sati iznose na nosilima, stanovnici aplaudiraju (FOTO/VIDEO)

11.02.2023

19:40

0

Autor: M. Vu.

Stanovnici ovog grada odali su počast srpskom timu za spasavanje kada su iz ruševina izvukli devojku posle 108 sati

Aplauz za srpski spasilački tim u Turskoj: Devojku posle 108 sati iznose na nosilima, stanovnici aplaudiraju (FOTO/VIDEO)
Akcija spasavanja iz ruševina - Copyright Foto: MUP Srbije

Veliki alauz prelomio se juče turskim gradom Odabasa. Stanovnici ovog grada odali su počast srpskom timu za spasavanje kada su iz ruševina izvukli devojku posle 108 sati.

Pripadnici Specijalističkih timova za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije ulažu maksimalne napore da dođu do svakog zatrpanog čoveka. Tokom jučerašnjeg dana uspešno su spasili sedamnaestogodišnju devojku koja je bila ispod ruševina sedmospratne zgrade čak 108 sati.

Oni su je juče locirali uz pomoć specijalizovane opreme za elektronsku audio i video pretragu i nakon više od 100 sati, koliko je provela u ruševinama, lokalne spasilačke službe izvukle su je i spasle. 

Kada su devojko na nosilima izneli iz ruševina, stanovnici grada Odabasa, su akciju spasavanja dočekali aplauzom.

 

Pripadnici Specijalističkog tima za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije, njih 45, iz Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Užica, Valjeva, Niša i Bora, kao i spasilački pas Zigi danima pomažu turskom narodu nakon razornog zemljotresa.


U spašavanju učestvuju i četvorica užičkih vatrogasaca Nemanja Penezić, Aleksandar Karadarević, Milan Sinđić i Dejan Matović.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike