Temperaturna klackalica u prvoj dekadi februara: U sredu 13 stepeni, a onda opet sneg

30.01.2023

17:28

0

Autor: M. Vu.

Sreda će biti najtopliji dan u sedmici sa maksimalnom temperaturom od 7 do 13 stepeni

Temperaturna klackalica u prvoj dekadi februara: U sredu 13 stepeni, a onda opet sneg
Ilustracija - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Narednih dana toplije, uz česta prolazna naoblačenja sa padavinama. Meteorolozi najavljuju da će sam početak februara doneti temperature i do 13 stepeni . Od sledećeg petka zahlađenje sa snegom. Da li će tada doći do one prave zime i u nižim predelima?

- U utorak promenljivo i vetrovito uz jak, ponegde i olujni severozapadni vetar, a smenu sunčanih i oblačnih intervala pratiće povremena kratkotrajna kiša i susnežica u nizijama, a sneg u brdsko-planinskim predelima. Očekuju se i pljuskovi kiše i snega - stoji na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Foto: Printskrin/RHMZ
 

Sreda će biti najtopliji dan u sedmici sa maksimalnom temperaturom od 7 do 13 stepeni - u toku dana će biti suvo, a uslova za mešovite padavine ponovo će biti u toku noći i u četvrtak. U Vojvodini i istočnoj Srbiji duvaće pojačan severozapadni vetar.

Povratak zime u niže predele očekuje se oko 4-5. februara, ali za sada bez nekog značajnijeg formiranja snežnog porkivača i nižim predelima, osim ako narednih dana ne dođe do promena po pitanju toga, a one su svakako moguće, pošto je reč tek o periodu za nedelju dana.

Foto: Ustupljene fotografije
 

Slične vremenske prilike obeležiće celu prvu dekadu februara, ali uz malo nižu dnevnu temperaturu od 0 do 7 stepeni. Severozapadni vetar će ponovo dostizati olujnu jačinu u petak, a ukupna količina padavina u nizijama će biti mala, dok se na planinama očekuje dalje postepeno povećavanje snežnog pokrivača.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike