Beograd ponovo najveće žarište zaraze koronom! Vesić apeluje - pridržavajte se mera

14.10.2020

06:56 >> 12:34

0

Od 111 novozaraženih u Srbiji, 40 odsto u Beogradu

Beograd ponovo najveće žarište zaraze koronom! Vesić apeluje - pridržavajte se mera
Copyright Profimedia

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je Beograd ponovo najveće žarište koronavirusa u Srbiji.

On je izjavio da je od 111 novozaraženih u Srbiji, 40 odsto u Beogradu, odnosno da je od ukupnog broja testiranih, 4,3 odsto u Beogradu, i apelovao na građane da se pridržavaju epidemiloških mera.

Takođe je izjavio da će danas zasedati Krizni štab.

– Nekoliko dana je bilo hladnije, bašte nisu radile, i ovo što se dešava je posledica toga da se maske nisu nosile u zatvorenim prostorima. Molim i apelujem na sve Beograđane i Beograđanke, na zaposlene u radnjama, nosite maske u zatvorenim prostorima. To je jedini način da se zaštitimo od epidemije, da ne dođemo u situaciju u kojoj smo bili u junu ili martu i da ponovo svako zna nekog ko je pozitivan na kovid 19 – rekao je Vesić.

On je istakao da dolazi vikend, kada se ljudi ponašaju opuštenije, i pozvao građane da budu disciplinovani.

– Mi smo noćas kontrolisali oko 80 objekata, manje-više se primenjuju mere, ali postoje određeni restorani i gosti koji ne žele da primenjuju mere. Molim da se ponašamo odgovorno tokom ovog vikenda, jer kako se budemo ponašli ovog vikenda, takva će nam epidemiološka situacija biti u ponedeljak, utorak i sredu – naglasio je Vesić.

On je dodao da će Beograđani, ukoliko se budu poštovale mere, uspeti da izađu iz ove situacije na najbolji mogući način i da dočekaju vakcinu koja će omogućiti da se trajno zaštitimo od virusa.

U Skupštini Grada Beograda se vakcinisali svi

Vesić je naglasio da je juče počela vakcinacija protiv sezonskog gripa, koja može da se primi u svim domovima zdravlja, kao i da su se u Skupštini grada juče vakcinisali svi koji su želeli.

On je naglasio da vakcina protiv gripa ima dovoljno i apelovao na građane da je prime.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike