Ne mrdamo iz mesta, zaglavljeni smo u kilometarskoj koloni vozila: Kolaps na graničnom prelazu Kotroman

02.01.2023

18:52

0

Tokom poslepodnevnih sati na graničnom prelazu Kotroman sa Bosnom i Hercegovinom došlo je do kolapsa. Slična scena i na Preševu

Ne mrdamo iz mesta, zaglavljeni smo u kilometarskoj koloni vozila: Kolaps na graničnom prelazu Kotroman
Granični prelaz Kotroman - Copyright Foto: RINA

Tokom poslepodnevnih sati na graničnom prelazu Kotroman sa Bosnom i Hercegovinom došlo je do kolapsa. Usled ogromnih sabraćajnih gužvi došlo je do formiranja kolometarskih kolona vozila na ulazu u Srbiju.

- Za Novu godinu smo bili u Trebinju, prilikom odlaska u petak čekalo se oko 40 minuta, a sada je situacija mogo gora. Već sat vremena stojimo i ne pomeramo se dalje. Mogli smo i da pretpostavimo da će biti ovakva situacija jer su tokom boravka u Trebinju svake druge tablice bile one iz Srbije - kaže za RINU jedan od vozača koji se našao na licu mesta.

Pojačan intenzitet saobraćaja beleži se i na graničnom prelazu Špiljani sa Crnom Gorom, takođe na ulasku u Srbiju. Aleternativa svakako je prelaz Jabuka na kom nema dužih zastoja u saobraćaju.

Putevi Srbije: Putničlka vozila čekaju na graničnim prelazima od 30 do 120 minuta

Prema poslednjim informacijama dobijenim od Puteva Srbije na naplatnim stanicama na autoputevima nema zadržavanja vozila.  

Prema informacijama Uprave granične Policije dobijenim u 17 i  15 časova na putničkim terminalima vozila čekaju i to na Gradini, na izlazu, Batrovcima na ulazu i na Horgošu2 na izlazu čekaju 60 minuta. 

Na kamerama AMSS se vidi da je velika kolona formirana na graničnom prelazu Preševo na ulazu u Srbiju.

Foto: RINA
 

Na Gradini prilikom izlaska iz zemlje autobusi čekaju 100 minuta.

Na Batrovcima prilikom izlaska iz zemlje putnička vozila čekaju 120 minuta, na preelazu Gostun na ulazu čekaju 30 minuta. 

Na teretnim terminalima nema zadržavanja vozila, a Putevi Srbije podsećaju i na do 15. januara granični prelazi s Mađarskom rade dužem, pa je tako GP „Bački Vinogradi“ sada otvoren od 7 do 22 časa, a GP „Bajmok“ od  7do 00 časova.

Gužva i na granici sa Grčkom

Kako javljaju u Fejsbuk grupi "Grčka uživo", ništa bolje nije ni na granici sa Grčkom.

- Evo ušli u Srbiju, čekali smo sat i po, kolona u šest traka do makedonske (granice) - navode u grupi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike