Jutro sveže, tokom dana sunčano i toplije: Do 18 stepeni, uveče preokret!

26.12.2022

05:35

0

Autor: J. J.

Vetar slab i umeren, južnih pravaca koji će tokom noći u Vojvodini biti u skretanju na zapadni pravac

Jutro sveže, tokom dana sunčano i toplije: Do 18 stepeni,  uveče preokret!
Ilustracija - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

Ujutro ponegde slab mraz, u nizijama, po kotlinama i dolinama reka kratkotrajna magla. Tokom dana pretežno sunčano i veoma toplo za ovaj period godine, osim u Negotinskoj krajini i mestima gde se magla bude zadržavala duže tokom dana.

Uveče i tokom noći na severu jače naoblačenje sa kišom.

Vetar slab i umeren, južnih pravaca koji će tokom noći u Vojvodini biti u skretanju na zapadni pravac. Najniža temperatura od -1 do 7 stepeni, najviša od 8 stepeni u Negotinskoj krajini, do 18 stepeni u zapadnoj Srbiji.

U utorak pretežno oblačno, mestimično sa kišom, na planinama sredinom dana sa snegom. Posle podne i uveče prestanak padavina i postepeno razvedravanje najpre sa severa. Vetar slab i umeren, na istoku povremeno i jak zapadni i severozapadni, uveče u slabljenju.  Jutarnja temperatura od -1 do 9 stepeni, a najviša dnevna od od 10 do 14 stepeni.

Tanjug/Vladimir Sporčić
 

U sredu ujutro slab mraz. Tokom dana pretežno sunčano i hladnije, osim u južnoj Srbiji gde se očekuje nešto više oblačnosti i moguća slaba kiša, na planinama sa slabim snegom. Vetar slab do umeren, u košavskom području povremeno i jak jugoistočni. Jutarnja temperatura od -3 do 3 stepeba, a najviša dnevna od 6 do 11 stepeni.

U četvrtak malo i umereno oblačno i malo toplije, tokom noći na severu Srbije naoblačenje, tek ponegde sa slabom kišom. Vetar slab do umeren jugoistočni. Najniža temperatura -1 do 5 stepeni, a najviša dnevna 7 stepeni u Timočkoj Кrajini do 16 stepeni u centralnoj i zapadnoj Srbiji.

Tokom celog perioda se očekuje malo do umereno oblačno sa sunčanim intervalima i uglavnom suvo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike