Krizni štab upravo odlučio: Skraćuje se radno vreme svih objekata!

19.10.2020

09:01 >> 21:06

0

Dr Darija Kisić Tepavčević kazala je da kafići mogu da rade samo do 23 časa

Krizni štab upravo odlučio: Skraćuje se radno vreme svih objekata!
Copyright ATAImages/A.K.

Srbija se sprema za treći talas koji se očekuje krajem oktobra ili početkom novembra.

Dr Darija Kisić Tepavčević, članica Kriznog štaba, izjavila je, nakon sednice Štaba, da je diskutovano o trenutnoj situaciji i da je došlo do blagog povećanja virusa kovid 19.

– Najnovija mera je da svi objekti mogu da rade do 23 časa, čak i oni koji imaju bašte. Ta mera stupa na snagu već sutra – rekla je ona.

Inače, nedavno je radno vreme ugostiteljskih lokala bilo produženo do sat iza ponoći, ali je ovom odlukom opet promenjeno.

– Ako poredimo sa prethodnom nedeljom, vidimo trend porasta. Imajući u vidi iskustvo drugih zemalja, znamo da se to može brzo promeniti. Izrael je dobar primer za to – imali su dobru situaciju, a sada je tamo buknula infekcija. Najveći broj zaraženih je sa područja grada Beograda. Treba da izbegavamo veća okupljanja ljudi – do 30 osoba, i to nije prestalo ni da važi.

Kako je istakla, zatvaranje Beograda nije ni pominjano, niti je ta mera razmatrana.

Od ponedeljka je, inače, u glavnom gradu počela stroga kontrola poštovanja mere nošenja maski, posebno u javnom prevozu.

U Srbiji je trenutno na snazi i zabarana okupljanja više od 30 ljudi, a pošto se bliže slave, epidemiolozi posebno apeluju na poštovanje mera.

 

Foto 24sedam/Katarina Mihajlović

Nedavno su građani Novog Pazara upozoreni, ukoliko imaju temperaturu, bol u grlu ili bilo koji drugi simptom kovida, da se jave u kovid-ambulantu.

Inače, prethodnih dana povećan je broj obelelih i u Trsteniku, pa je tamo uvedena i vanredna situacija. Takođe, taj broj raste i u Vranju i Novom Sadu.

Prema jučerašnjem preseku stanja u vezi sa koronavirusom, u Srbiji je testirano 7.076 osoba, od toga je njih 120 bilo pozitivno na tom testu, a jedna osoba je preminula.

Ta brojka predstavlja najveći broj zaraženih još od 27. avgusta, kada smo imali 125 novootkrivenih slučajeva.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta “Batut”, na respiratorima u zdravstvenim ustanovama širom Srbije nalazi se 19 pacijenata.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike