Stiže sneg u nekim delovima Srbije, naredne sedmice košava: RHMZ upozorio, a vi se dobro obucite

26.11.2022

17:20

0

Autor: M. Vu.

Republički hidromteorološki zavod najavljuje pahulje, ali i jak vetar koji nas očekuje narednih dana

Stiže sneg u nekim delovima Srbije, naredne sedmice košava: RHMZ upozorio, a vi se dobro obucite
Ilustracija - Copyright AP Photo/Emrah Gurel

Ako vam je danas bilo hladno, spremite se, biće još hladnije! Od večeras počinje da pada kiša, a sneg neće vejati samo na planinama. Republički hidromteorološki zavod najavljuje pahulje, ali i jak vetar koji nas očekuje narednih dana. Zato, iz kuće ne izlazite a da se niste dobro obukli!

Iako pamtimo "dobra stara vremena" kad je sneg uveliko padao u ovo vreme, pahulje se tokom noć i ujutru očekuju na jugu Srbiji.

- Novo naoblačenje s kišom, na planinama sa snegom očekuje se večeras, prvo na jugozapadu Srbije, a u toku noći i u ostalim krajevima. U nedelju u planinskim predelima stvaranje ili povećanje visine snežnog pokrivača za 5 do 10 cm. U nižim predelima na jugu i jugoistoku Srbije kiša će kratkotrajno preći u susnežicu i sneg kasnije posle podne i uveče - piše na sajtu RHMZ.

Foto:Printskrin/RHMZ
 

Vreme sledeće sedmice

Sledeće sedmice oblačno, tmurno i hladno, u sredu i u četvrtak sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom, dok će na severu i severoistoku biti uglavnom suvo. U utorak istočni i jugoistočni vetar biće u pojačanju, pa će u sredu i u četvrtak košava imati olujne udare preko 70 km/h, na jugu Banata i preko 100 km/h. Maksimalna temperatura biće od 5 do 10 stepeni.


U Beogradu sledeće sedmice oblačno, tmurno i hladno, u sredu sa slabom kišom. Maksimalna temperatura biće uglavnom od 6 do 8 stepena. U utorak istočni i jugoistočni vetar biće u pojačanju, pa se u sredu i u četvrtak očekuje košava sa jakim udarima.
Profimedia
 

S obzirom na to da je prosek maksimalne temperature za kraj novembra od 6 do 10 stepeni, temperature će u narednom periodu biti uglavnom oko prosečnih vrednosti za ovo doba godine. Dakle, kraj novembra i početak decembra obeležiće vreme koje u skladu sa kalendarom, uglavnom kasno jesenje i još uvek bez pravog zimskog scenarija, iako će snega biti u brdsko-planisnkim predelima.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike