Danas oblačno, mestimično sa kišom: Maksimalna dnevna temperatura biće 16 stepeni

23.11.2022

05:35

0

Autor: S.Č.

Ujutro i pre podne će duvati slab i umeren, a u košavskom području jak i olujni južni

Danas oblačno, mestimično sa kišom: Maksimalna dnevna temperatura biće 16 stepeni
Ilustracija - Copyright Unsplash

Prema prognozama RHMZ-a, u Srbiji danas nas očekuje umereno do potpuno oblačno vreme, mestimično s kišom, na jugu i jugoistoku ponegde i sa lokalnim pljuskom uz malu količinu padavina, a na visokim planinama kratkotrajan sneg.


Ujutro i pre podne će duvati slab i umeren, a u košavskom području jak i olujni južni i jugoistočni vetar, koji će posle podne biti u skretanju na zapadni i u slabljenju.

Najniža temperatura od 3 do 8, a najviša od 9 na zapadu i severozapadu do 16 stepeni u centralnoj i južnoj Srbiji, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Beogradu umereno do potpuno oblačno, povremeno sa kratkotrajnom kišom. Južni i jugoistočni vetar ujutro u slabljenju, a posle podne u skretanju na zapadni.

Najniža temperatura oko 7, a najviša oko 13 stepeni.

U Srbiji u četvrtak i petak umereno oblačno sa sunčanim intervalima i u većem delu suvo, osim u Banatu, na istoku i jugoistoku zemlje, gde se očekuje lokalna pojava kratkotrajne kiše, a na visokim planinama slab sneg.

Za vikend novo naoblačenje, uz pad temperature s kišom u nižim i snegom u višim predelima, naročito na zapadu i jugozapadu Srbije, gde će ponovo doći do stvaranja snežnog pokrivača.

Početkom naredne sedmice suvo, a novo naoblačenje s kišom očekuje se u utorak, 29. novembra, krajem dana.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike