RHMZ upozorava! Pred nama hladni dani, osetićemo i orkanske udare vetra

20.11.2022

20:56

0

Autor: M. Vu.

U planinskim predelima jugozapadne Srbije u drugom delu noći očekuje se mestimično stvaranje snežnog pokrivača visine 5 do 15 cm

RHMZ upozorava! Pred nama hladni dani, osetićemo i orkanske udare vetra
Košava / Ilustracija - Copyright Profimedia

Republički hidrometeorološki zavod je izdao upozorenja za vremenske prilike u našoj zemlji u narednim danima. Ako je suditi prema najavama meteorologa, čeka nas hladno i kišno vreme, dok će na planinama padati sneg.

- U toku noći na severu i severozapadu Srbije pretežno oblačno i uglavnom suvo, a pojava slabe ili sipeće kiše biće lokalnog karaktera - piše na sajtu RHMZ.

U ostalim krajevima pojačanje intenziteta padavina, pa se u narednih 12 sati u zapadnoj Srbiji i na području Beograda očekuje dodatnih 5 do 15 mm kiše, a u istočnim, centralnim i južnim delovima od 15 do 30 mm za 12 časova, lokalno i više.

Foto: Tanjug/VLADIMIR SPORCIC
 

Kiša će na planinama postepeno preći u sneg. U planinskim predelima jugozapadne Srbije u drugom delu noći očekuje se mestimično stvaranje snežnog pokrivača visine 5 do 15 cm. Sutra slablјenje intenziteta kiše. U istočnoj Srbiji jak severozapadni vetar.

Upozorenje na olujnu košavu


U utorak krajem dana i tokom noći i u sredu ujutro u košavskom području jugoistočni vetar imaće olujne udare preko 80 km/h, na jugu Banata i preko 100 km/h. Olujnam košava očekuje se i u Beogradu.

Vreme narednih dana


U Vojvodini u ponedeljak suvo, tokom dana i pretežno sunčano, samo na jugu ujutro sa kišom. U ostalim predelima Srbije biće oblačno i hladno sa kišom, na jugu i istoku sa pljuskovima, a na planinama sa snegom. Više padavina očekuju se ujutro i pre podne, pri čemu će najobilnije biti na jugu, jugoistoku i istoku Srbije. Tokom dana padavine će slabiti, potom i prestatati, a do kraja dana sa severa će se i razvedriti. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar, na istoku Srbije jak. Minimalna jutarnja temperatura od 1 stepen na severu Vojvodine do 7 stepeni na jugu Srbije, maksimalna dnevna od 6 do 10 stepeni.
Foto:Printskrin/RTS
 


U Beogradu u ponedeljak pre podne oblačno sa kišom, a više padavina ujutro. Posle podne razvedravanje. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar. Minimalna jutarnja temperatura 5, maksimalna dnevna 7 stepeni.


U Srbiji u utorak ujutro hladno i tmurno, ponegde uz slab mraz. Tokom dana osetno toplije, ali uz naoblačenje, krajem dana i tokom noći sa kišom. Jugoistočni vetar biće u pojačanju, a u košavskom području očekuju se olujni udari preko 80 km/h, na jugu Banata i preko 100 km/h. Maksimalna temperatura od 12 do 16 stepeni. U sredu oblačno, ali i dalje toplo sa kišom i pljuskovima. Maksimalna temperatura od 14 do 18 stepeni. Jugoistočni vetar će biti u slabljenju i u skretanju na zapadni. U četvtak oblačno i hladnije sa kišom, na planinama sa snegom. Duvaće jak severozapadni vetar. Maksimalna temperatura od 8 do 12 stepeni. Od petka stabilizacija vremena.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike