Ujutru magla, tokom dana umereno oblačno: Prognoza za prvu nedelju novembra najavljuje pravu jesen

03.11.2022

05:36

0

Najniža temperatura kretaće se od 2 do pet stepeni, a najviša od 18 na severu Vojvodine do 27 na istoku i jugoistoku zemlje

Ujutru magla, tokom dana umereno oblačno: Prognoza za prvu nedelju novembra najavljuje pravu jesen
Ilustracija - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

Prema trenutnim prognozama Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RMHZ), prva nedelja novembra donosi umereno oblačno i maglovito vremena, sa povremenim sunčanim intervalima. 

Već tokom današnjeg dana na severozapadu Srbije očekuje se umereno naoblačenje, koje će premeštajući se ka ostalim krajevima zemlje slabiti, pa se očekuju duži sunčani intervali.

Lokalna pojava kratkotrajne kiše očekuje se krajem dana i u toku noći na severu Srbije, dok je vetar slab i umeren, u Negotinskoj Krajini povremeno i jak, severozapadni.

Najniža temperatura kretaće se od 2 do pet stepeni, a najviša od 18 na severu Vojvodine do 27 na istoku i jugoistoku zemlje.

Prognoza vremena u narednim danima 
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/
 

 

Kada je reč u danima koji su pred nama, počevši od sutra 03.11. vreme će biti umereno oblačno, tokom dana sa periodima sunčanog vremena, dok će vetar biti slab i umeren, severni i severoistočni, posle podne u skretnju na jugoistočni.

Najniža temperatura od 5 do 11 stepeni, a najviša dnevna od 17 do 21 stepena.

U petak, 04.11. vreme ostaje malo i umereno oblačno uz dalje povećanje stepena oblačnosti sa zapada, gde se krajem dana tek ponegde očekuje kratkotrajna kiša. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, u košavskom području i jak, koji će na jugu Banata dostizati udare olujne jačine.

Najniža temperatura od 5 do 12 stepeni, najviša dnevna od 20 do 23 stepena.

Umereno do potpuno oblačno i malo svežije, na zapadu i jugu ponegde s kratkotrajnom kišom očekuje nas i u subotu 05.11. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, u košavskom području i jak, koji će na jugu Banata dostizati udare olujne jačine.

Najniža temperatura od 8 do 13 stepeni, najviša dnevna od 18 do 21 stepena.

Prognoza vremena u periodu od 06.11. do 10.11. biće raznolika.

U nedelju i ponedeljak umereno do potpuno oblačno, u brdsko-planinskim predelima ponegde s kišom, a zatim suvo uz smenu sunčanih i oblačnih intervala.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike